Obavijesti

Show

Komentari 2

Zvijezdana zbog lošeg deserta ispala iz MasterChefa, nakon pogreške je neutješno plakala

Zvijezdana zbog lošeg deserta ispala iz MasterChefa, nakon pogreške je neutješno plakala
2

Ivan, Željka i Zvijezdana morali su replicirati Melkiorov recept u roku od 120 minuta, a Zvijezdana je zbog loše izvedbe ispala. Show se bliži kraju, još troje kandidata bori se za laskavu titulu

VIDEO

Kandidati su za desert trebali napraviti repliku kruške ispod koje se nalazi krambl. Melkior im je objasnio kako se sfera treba sastojati od kockica krušaka i pirea od kruške obavijenog moussom od kruške. Nakon moussea trebali su napraviti glazuru od bijele čokolade, a na nju su trebali staviti i glazuru koja se oboja. Vrh kruške trebala je krasiti dekoracija od čokolade i mente, a desert je onda bilo potrebno zalediti. Kandidate je, osim žirija, pratila i Gorana koja je izborila direktan prolazak u polufinale.

- Recept je kompleksan za napraviti u 120 minuta, jer se sve mora hladiti i moramo biti brzi i efikasni i nadam se da ću uspjeti- rekla je Zvijezdana kada je krenula s pripremom recepta, a žiri je rekao kako vremena imaju, ali ne previše.

- Jedina prednost koju možda imam je moja organiziranost i čistoća, ali Željka je u slasticama bog i batina, dok je Zvijezdana naša kraljica okusa- kazao je Ivan.

- Moje ubrzano čišćenje kruškica je završilo na sve strane. Umalo sam posjekao i prst, ali uzeo sam metlicu, pomeo sve oko sebe i potom pazio na čistoću- rekao je Ivan nakon što ga je Melkior, vidjevši kaos na njegovoj radnoj stanici, upozorio na neurednost.

 Ivan je primijetio kako mu nije bilo posebno teško slijediti recept.

 - Zadovoljan sam vizurom tanjura, samo da je bilo manje otisaka prilikom vađenja, ali zadovoljan sam- rekao je Ivan, a i Željka je na završetku bila zadovoljna svojim desertom.

- Kad sam pod stresom sve mi je prljavo. Dok ja vladam sa situacijom nema nereda, ali ako ne vladam, ima svega- rekla je Željka.

Gorana najbolje replicirala jelo i dobila ulaznicu za polufinale
Gorana najbolje replicirala jelo i dobila ulaznicu za polufinale

Zvijezdana nije uspjela savladati zadatak pa je tako previše vremena potrošila na tehničke pojedinosti, kao što je sjeckanje krušaka, a budući da joj je ponestalo vremena za hlađenje, pire od kruške je stavila u šoker na tri minute. To se pokazalo kao velika pogreška jer se želatina, koja je bila unutra, na dijelovima jako stisnula. Kad je smjesi dodala bjelanjak, nije se mogao razraditi.

- Kad sam stavila smjesu u šoker, shvatila sam da mousse nema teksturu koju treba imati i da sfera unutra nije pravilna - ispričala je Zvijezdana, a svjesna svoje pogreške u pauzi je zaplakala.

- Inače kad ljudima u kuhinji bude teško, znaju se ovako povući sa strane - utješan je bio Melkior.

- Drago mi je da sam uspjela ući u top četiri. Moraš imati maksimalnu moguću koncentraciju i meni je očito previše'- sumirala je Zvijezdana svoje posljednje kuhanje u MasterChefu. 

- Vjerojatno bih se i ja rasplakala, to je jače od tebe, emocije te obuzmu. Ali ne bih dala gušta dok ta kruška ne izađe van, a onda kad izađe van ili bi se smijala ili plakala - osvrnula se Gorana.

- Jako sam ponosan na vas - rekao im je Melkior nakon što su sve završili, a nakon što je kušao sva jela rekao im je da su kuhali na nivou MasterChefa. 

Žiri je bio zadovoljan Željkinim jelom, naročito time što ih je poslušala po pitanju korištenja mikrovalne. Ivan je prema Melkiorovom mišljenju savršeno replicirao desert.

 - Bolji nego tvoj - našalio se Stjepan te nasmijao Damira i Melkiora.

Tekstura je kod Zvijezdanine kruške bila potpuno drugačija nego kod originalne.

 -Tvoja greška je bila što si stavila u šoker pire sa želatinom koja se stisnula. Žao mi je, ali ti si ta osoba koja nas napušta - priopćio joj je Melkior.

- Mislim da sam kroz MasterChef jako puno napredovala kao kuharica. Kad se usporedim sada i na početku, na početku mi neke od ovih stvari koje sad imam u glavi nikada ne bi pale na pamet. Drago mi je da sam prošla sve ove stepenice do sada. Kad dođem doma želim ponoviti ovu krušku i izvesti je na pravi način - rekla je za kraj Zvijezdana.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...