Obavijesti

Snježana Ćupurdija - A gdje je moja Snješka

Snježana Ćupurdija - A gdje je moja Snješka
1

Snježana je poduzetnica sa pizzeriom na zapadnom dijelu grada, a danas je članica Centra za autizam i svoje slobodno vrijeme posvećuje Šimunu

Snježana je poduzetnica sa pizzeriom na zapadnom dijelu grada. Želeći saznati nešto više o autizmu, iz znatiželje je prije nekoliko godina posjetila  Udrugu za autizam – Zagreb. I tamo našla prijatelja za cijeli život. Šimun, tridesetogodišnji čovjek postao je njeno sunce oko kojeg se kreće (simbolično, Snježana ima pizzeriju koja se zove Suncokret) i kojem posvećuje svo svoje slobodno vrijeme. Vrlo često uključuje ga i u svoj privatni život, vodeći ga u kupovinu, šetnje i sl. Nakon mnogo posjeta Centru za autizam i Šimunu, Snježana je svakim danom postajala sve važniji član njihove zajednice. Od obične posjetiteljice, ona je danas počasni član Centra koji nježno brine za sve njegove članove. 

Šimun je jedna od 1198 osoba s autizmom registriranih u Republici Hrvatskoj. No, prema mnogim pokazateljima lokalnih udruga za autizam, stvarna brojka se kreće oko 8 000 osoba.

Mnogo vremena i napora koji Snježana ulaže u štićenike ovog centra, rezultirali su odličnim rezultatom za Centar. Potičući i svoje prijatelje, partnere i poznanike na pomoć, Snježana je za centar pribavila mnoštvo donacija koje su im prijeko potrebne, za svakodnevni život, ali i uređenje prostorija u kojima borave. 

Najvrednije u Snježaninom trudu je njeno darovano vrijeme koje provodi sa Šimunom i njegovim prijateljima u stambenoj zajednici u Sopnici Jelkovec. Zauzvrat, Snježana dobiva njihovo veselje i osmijeh pri dolasku. Snježanin dolazak Šimun uvijek poprati uzvikom: „Evo moje Snješke!“ Kada zbog obaveza ne stigne posjetiti Šimuna, redaju se njegovi upiti asistentima zaposlenim u podršci: „A kada će doći Snješka? A kada će doći moja Snješka? Snježana je puno dobra. Dala mi je pizzu. Ona mene puno voli.“ Na upit asistenata što mu znači Snježana, Šimun spremno odgovara: “Ona je moja prijateljica“, a onda nastavlja „Volim Snješku, puno volim Snješku, ona je dobra žena“.“, ističu u Centru za autizam- Zagreb.

Pozivamo vas da i vi prijavite svoju priču i postanete METRO ZVIJEZDA ZAJEDNICE za 2015. godinu!


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir
VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje