Obavijesti

Sport

Komentari 16

Lokosi prošli Dugopolje nakon osam serija jedanaesteraca, sedmica Rijeke u Pitomači

Lokosi prošli Dugopolje nakon osam serija jedanaesteraca, sedmica Rijeke u Pitomači
8

Momčad Gorana Tomića lakoćom se plasirala u osminu finala Hrvatskog kupa pobijedivši u Pitomači 7-0. Inter je izgubio u Ždralovima, a Istra je prošla Vuteks. Lokomotiva je s 9-8 prošla Dugopolje

Nogometaši Rijeke rutinski i vrlo jednostavno su prošli šesnaestinu finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Na gostovanju kod četvrtoligaša Pitomače igrači Rijeke su slavili 7-0. Domaći sastav se dobro držao tijekom prvih 45 minuta kada je primio samo dva pogotka (Bušnja i Vučkić). Premda je, realno, Rijeka trebala zabiti još barem pet-šest golova u tom prvom dijelu.

Pitomača: 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa, Pitomača - Rijeka

No, gosti su bili prilično nonšalantni u samim završnicama akcija, a sve ostalo je zaustavio domaći vratar Zdelar. Inače, imala je Pitomača jednu sjajnu priliku u završnici prvog dijela (Babić).

U nastavku se otvorilo pa je Rijeka dodala svemu još pet golova. Još su po jednom zabili Vučkić, Vuk i Obregon iz kaznenog udarca, dok je dvostruki strijelac bio Abass.

Pitomača: 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa, Pitomača - Rijeka

Recimo kako je Rijeka imala najviše uspjeha posljednjih godina u Kupu. Osvojila ga je tri puta u zadnjih pet godina.

Na rubu ispadanja, već u šesnaestini finala Hrvatskog kupa, bila je Lokomotiva, finalist ovog natjecanja prije dvije godine.

Kod drugoligaša Dugopolja gostovala je Lokomotiva i prošla tek nakon velike drame tijekom jedanaesteraca (9-8, 1-1 nakon 120 minuta). U prvih sedam serija jedanaesteraca svi su izvođači bili sigurni, ali je u osmoj domaćin napravio krivi korak što su gosti iskoristili.

Lokomotiva je, inače, povela u 12. minuti kada je Sandro Kulenović pogodio iz slobodnog udarca. Početkom nastavka domaćin je izjednačio nakon što je Maganjić pogodio s bijele točke i tih 1-1 je ostalo sve do kraja 120. minute.

Dugopolje: 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa, Dugopolje - Lokomotiva

Prije nekoliko dana zaprešićki Inter je ostvario prvu pobjedu (i upisao prve pogotke) u novoj drugoligaškoj sezoni (tek u šestom kolu), ali je na prvoj stepenici Kupa uslijedio novi šok za tu momčad.

Trećeligaš Mladost je na domaćem terenu u Ždralovima slavila s 3-1. Najbolja momčad Treće HNL - Sjever sva tri pogotka zabila je u prvom poluvremenu (Vrbanić, Sabljić i Žabec), dok je Inter jedino uspio početkom nastavka smanjiti na konačnih 1-3 (Uzelac).

Istra 1961, prošlosezonski finalist, uspješno je obavila gostovanje u Vukovaru. Pulska momčad pobijedila je trećeligaša Vuteks Slogu 3-0. Sve golove Istra 1961 je zabila u drugom poluvremenu. Počeo je Obanor, nastavio Mahmoud, a sve je okončao Beljo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1/16 finala Hrvatskog kupa: Pitomača-Rijeka 15.00 , Pitomača
Pitomača
0 : 7
Rijeka
Bušnja 4', Vučkić 37', 57', Vuk 49', Abass 72', 90', Obregon 89' (p)
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice u Pitomači, lagan i uvjerljiv Rijekin prolazak u osminu finala Kupa.

90'

Nisu stali Riječani, zabili su i sedmi gol u 90. minuti. Murić je probio po lijevoj strani, ubacio u 16-erac, a tamo sami Obregon i Abass koji je i zabio.

89'

Ipak šesti gol Rijeke u završnici utakmice. Obregon je iznudio kazneni udaraca pa ga i realizirao.

ISTRA 1-0

Istra vodi u Slogi od 54. minute.

86'

Bušnja je pobjegao čuvaru i s nekoliko metara pogodio stativu. Ništa od šestog gola.

Komentari 16