Obavijesti

Sport

Komentari 15

30.000 navijača Union Berlina na stadionu je proslavilo Božić

30.000 navijača Union Berlina na stadionu je proslavilo Božić
1

Nisu prvoligaši, a čak se ni u 2. Bundesligi ne provode baš najbolje, no njihovi navijači pravo su čudo. Pogledajte božićni ugođaj 30.000 navijača Union Berlina

VIDEO

Čak 30.000 navijača njemačkog nogometnog drugoligaša Union Berlina 13. godinu uzastopce okupilo se na stadionu An der Alten Forsterei kako bi pjevalo božićne pjesme uz svijeće i kuhano vino.

Pjevali su 90 minuta koliko traje nogometna utakmica, uz 15-minutnu pauzu na 'poluvremenu'. Osim božićnih, pjevale su se i navijačke pjesme. 

Ova ideja rodila se prije 13 godina kada se okupilo 89 navijača. U godinama koje su uslijedile 'Božić na stadionu' je prerastao u tradiciju i veliki spektakl.

- Na stadion su došle obitelji s djecom, svi su imali barem neko obilježje kluba. Ovo je lijepa tradicija po kojoj smo postali poznati u svijetu - kazao je jedan od sudionika Peter Müller.

'Božićni show' navijača Union Berlina ove godine kopirali su navijači još nekoliko klubova. Tako se na stadionu njemačkog bundesligaša Kolna Rhein Energieu u prvom izdanju okupilo više od 30.000 ljudi, a na stadionu niželigaša Alemannia Aachen oko 20.000 navijača.

Navijači Union Berlina već su se nekoliko puta istaknuli raznim akcijama. Tako su prije 11 godina pokrenuli kampanju 'Krvari za Union', masovno davali krv i njenom prodajom pomogli klubu da se spasi od bankrota. Pomogli su i 2008. kada su organizirali radne akcije i renovirali stadion kako bi dobili licencu za 2. njemačku ligu. Prije tri godine navijači su za tri milijuna eura kupili dionice kluba kako bi se stadion proširio sa 2300 na 21.717 mjesta koliko ima sada.

Union Berlin se trenutačno nalazi na 13. mjestu druge njemačke lige sa 23 boda, devet više od zone ispadanja i deset manje od plasmana koji vodi u kvalifikacije za prvu ligu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju