Obavijesti

Sport

Komentari 57

5 važnih savjeta: Ne glumi, ne ljuti gazdu, pazi na svaku riječ

5 važnih savjeta: Ne glumi, ne ljuti gazdu, pazi na svaku riječ
1

VODIČ ZA KRAMARIĆA Nema glume, diži se i igraj. Ne ljuti gazdu kao Modrić, ne poklanjaj sat konobaru kao Ćorluka. Pazi na svaku riječ i trči za svakom loptom...

VIDEO

Eduardo da Silva, Luka Modrić, Vedran Ćorluka... Gotovo svi naši igrači u Engleskoj na težak su način naučili lekcije što se na Otoku smije a što ne. Andrej Kramarić tu lekciju tek treba svladati. Koliko je različit mentalni sklop hrvatskih nogometaša i igrača na Otoku, najbolje ilustrira anegdota iz Glasgowa koju nam je jednom ispričao Dado Pršo.

- Dođem ja tek u Rangerse, prva utakmica. Suigrač napuca jednu loptu, ja krenem prema njoj i zastanem... Vidim, nema šanse da je stignem, već je u autu. I odjednom krenu zvižduci, zviždi mi cijeli stadion! Ja se mislim: ‘Što je sad ovo?!’ - pričao je Dado Pršo pa nastavio:

- Onda su mi suigrači na treningu objasnili: ‘Gle, trči na svaku loptu, razmiješ? Na svaku! Ako vidiš da će završiti u autu, baci se za njom, ukliži. Pokaži da ti je stalo. Na Otoku ne trpe tipove koji neće ni pokušati...’

Prši se to isprva činilo čudnim, ali ubrzo se prilagodio. Sjećate se kako mu je Ibrox skandirao kad je zabio sa zamotanom, potpuno razbijenom glavom?

- Ma toliko sam se na to naviknuo da sam pretjerao. Uoči oproštajne utakmice, na jednom treningu, igrali smo na dva gola i lopta mi je pobjegla. Bila je već skoro izvan igrališta, ali ja sam bio tako ‘izdresiran’ i jurnuo sam za njom automatski. Stigao sam je i pokušao smiriti, ali vraga... Pretjerao sam, stradalo je stopalo i popucali su ligamenti. Dobio sam pneumatsku čizmu i nisam mogao odigrati oproštajnu utakmicu.

“CheatED”, kao aluzija na riječ “cheater”, odnosno - varalica, bio je veliki naslov u Daily Mirroru dan nakon što je Dudu odglumio penal protiv Celtica u Ligi prvaka. Na prvoj idućoj utakmici zviždao mu je cijeli stadion, njegovi navijači. Bio je to takav “lov” na Eduarda da ga je morao spašavati Arsene Wenger, koji je založio ugled tvrdeći da Eduardo nije varalica.

Takav je nogomet u Engleskoj i Škotskoj. Gluma se, za razliku od hrvatske lige, strogo kažnjava. U HNL-u je, otprilike, dopušteno sve. Ne biraju se sredstva da se dođe do cilja, pa su svađe čelnika klubova i igrača vrlo česte. I na to će Andrej morati paziti. Jer upravo je jedna takva svađa, razmjena mišljenja, stajala Luku Modrića kazne. 

Luka je htio u Real, vlasnici Tottenhama nisu dopustili i na kraju je patio, a tko drugi nego igrač. Luka je trenirao sam, izgubio je pripreme i trebalo mu je nekoliko mjeseci u ealu da se vrati u formu. Stoga, loptu u noge i jezik za zube. 

5 VAŽNIH SAVJETA:

  • 1. Nema glume, diži se i igraj - U HNL-u je to normalna pojava, padneš i moliš Boga da sudac dosudi penal. U Engleskoj je to od naših jednom odglumio Dudu. Jednom i više nikad.
  • 2. Slučaj Modrić: Ne ljuti gazdu - Ni najboljim igračima poput Luke ne prašta se bahat stav, tipa “želim otići, i to odmah”. Modrić je to učinio Levyju pa je za kaznu trenirao sam. I potpuno je ispao iz forme.
  • 3. Ne poklanjaj konobaru sat Vedran Ćorluka volio je izaći, a kad je osvanula priča da je konobaru u noćnom klubu poklonio sat od 30.000 eura, to je bio znak Spursima da ga se riješe.
  • 4. Pazi na svaku riječ Nitko te ne može tako pokopati kao engleski mediji, rekao je Boško Balaban, jedan od većih promašaja u povijesti Aston Ville.
  • 5. Trči za svakom loptom Ako je lopta prejaka, svejedno za njom trči jer naši navijači ne podnose tipove koji ni ne probaju, rekli su Prši u Glasgowu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta