Obavijesti

Sport

Komentari 54

A da se o igranju 'vatrenih' u Splitu odlučuje referendumom?

A da se o igranju 'vatrenih' u Splitu odlučuje referendumom?
1

Koliko je HNS zapostavljao Split i Dalmaciju, Hajduk, toliko sad treba biti taktičan. Međutim, inzistira li Hajduk da Savez ispuni neke zahtjeve, treba pričekati. Ako reprezentacija nije dobrodošla, OK, nije

VIDEO

U ovom bih slučaju dopustio da glasaju i djeca. Da je vidjeti referendum, ali samo Splićana, ili Splićana i Dalmatinaca, o reprezentaciji u Splitu. Želite li da hrvatska nogometna reprezentacija igra u Splitu? Ponuđeni odgovori, da i ne.

Da je vidjeti kakvi bi rezultati bili glasa li se elektroničkim potpisom, uz zajamčenu anonimnost, iz privatnosti doma, kakvi glasa li se kao na bilo kojim izborima ili referendumu, a kakvi ako je za izjašnjavanje “da” potrebna ma i minimalna hrabrost.

Recimo da se izjašnjava na štandovima. Ma da se razumijemo. Bez obzira na srebrnu medalju, i ja bih ekipu iz Saveza smijenio. Vjerujem da sam stariji od većine danas aktivno angažiranih boraca protiv Saveza.

Sjećam se naslova “Nikad više Terazije”. Vjerujem i da raspravljam čistim razumom, bez emocija, i da govorim u interesu Hrvatske ma kako je definirali. Kao ekonomiju, kao državu, politiku ili nogomet.

Ali iz sad već skoro tridesetogodišnjeg iskustva usudim se reći da će Hajdukov tabor u najvećim problemima biti nakon rušenja ekipe koja danas drma hrvatskim nogometom. Svejedno hoće li ih srušiti Torcida, Naš Hajduk, udruženi prvoligaši ili će sami otići.

Penjanjem na tron počinje pad. Otići će Mamić, otići će Šuker i svi oko njih. Bit će teško voditi Savez, klub i sve što s tim ide sa samonametnutom slikom sveca. Dva penala za Hajduk i eto ti grafita “Maminjo, vrati se, Ben nas je zahebao”.

HNS je grdno zaribao sa Splitom i Dalmacijom. Da nikog ne uvrijedim, problem se ne rješava jednom jedinom utakmicom ni da je Francuska, Španjolska, Njemačka, Portugal s Ronaldom, Italija ili Engleska, a ne Mađarska.

Da sam HNS, ne bih igrao na instant rješenje nego bih odluku za odlukom gradio odnos sve dok se nitko maltene ne bi ni sjećao loših dana.

Koliko je HNS zapostavljao Split i Dalmaciju, Hajduk!, toliko sad treba biti taktičan. Međutim, ne može li se “brak” spasiti, inzistira li Hajduk da Savez, želi li da reprezentacija igra u Splitu, mora ispuniti neke zahtjeve, svima koji bi htjeli repku koji put pogledati na Poljudu nema druge nego pričekati. Nije li reprezentacija dobrodošla, OK, nije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica