Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Tomislav Birtić Subota, 15.06.2019. u 10:17
54 komentara

A da se o igranju 'vatrenih' u Splitu odlučuje referendumom?

Koliko je HNS zapostavljao Split i Dalmaciju, Hajduk, toliko sad treba biti taktičan. Međutim, inzistira li Hajduk da Savez ispuni neke zahtjeve, treba pričekati. Ako reprezentacija nije dobrodošla, OK, nije

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
54 komentara

U ovom bih slučaju dopustio da glasaju i djeca. Da je vidjeti referendum, ali samo Splićana, ili Splićana i Dalmatinaca, o reprezentaciji u Splitu. Želite li da hrvatska nogometna reprezentacija igra u Splitu? Ponuđeni odgovori, da i ne.

Da je vidjeti kakvi bi rezultati bili glasa li se elektroničkim potpisom, uz zajamčenu anonimnost, iz privatnosti doma, kakvi glasa li se kao na bilo kojim izborima ili referendumu, a kakvi ako je za izjašnjavanje “da” potrebna ma i minimalna hrabrost.

Recimo da se izjašnjava na štandovima. Ma da se razumijemo. Bez obzira na srebrnu medalju, i ja bih ekipu iz Saveza smijenio. Vjerujem da sam stariji od većine danas aktivno angažiranih boraca protiv Saveza.

Sjećam se naslova “Nikad više Terazije”. Vjerujem i da raspravljam čistim razumom, bez emocija, i da govorim u interesu Hrvatske ma kako je definirali. Kao ekonomiju, kao državu, politiku ili nogomet.

Ali iz sad već skoro tridesetogodišnjeg iskustva usudim se reći da će Hajdukov tabor u najvećim problemima biti nakon rušenja ekipe koja danas drma hrvatskim nogometom. Svejedno hoće li ih srušiti Torcida, Naš Hajduk, udruženi prvoligaši ili će sami otići.

Penjanjem na tron počinje pad. Otići će Mamić, otići će Šuker i svi oko njih. Bit će teško voditi Savez, klub i sve što s tim ide sa samonametnutom slikom sveca. Dva penala za Hajduk i eto ti grafita “Maminjo, vrati se, Ben nas je zahebao”.

HNS je grdno zaribao sa Splitom i Dalmacijom. Da nikog ne uvrijedim, problem se ne rješava jednom jedinom utakmicom ni da je Francuska, Španjolska, Njemačka, Portugal s Ronaldom, Italija ili Engleska, a ne Mađarska.

Da sam HNS, ne bih igrao na instant rješenje nego bih odluku za odlukom gradio odnos sve dok se nitko maltene ne bi ni sjećao loših dana.

Koliko je HNS zapostavljao Split i Dalmaciju, Hajduk!, toliko sad treba biti taktičan. Međutim, ne može li se “brak” spasiti, inzistira li Hajduk da Savez, želi li da reprezentacija igra u Splitu, mora ispuniti neke zahtjeve, svima koji bi htjeli repku koji put pogledati na Poljudu nema druge nego pričekati. Nije li reprezentacija dobrodošla, OK, nije.

Naši partneri pišu
Message