Sport

Komentari 469

Je li moguće? Hrvatska je ostala bez Tokija, Portugal nas izbacio u zadnjim sekundama! Ajoj...

Je li moguće? Hrvatska je ostala bez Tokija, Portugal nas izbacio u zadnjim sekundama! Ajoj...

Portugal je pobijedio Francusku 29-28 golom u zadnjim sekundama, a Francuzima potom nije priznat gol sa sirenom. Hrvatska je ostala bez Olimpijskih igara prvi put od Sydneya 2000.!

Cijela utakmica Francuske i Portugala stala je u zadnjih 20-ak sekundi. Francuzi su imali napad s izjednačenjem, izgubili su loptu desetak sekundi do kraja pod prijetnjom pasiva, Silva je dvije sekunde prije isteka 60. zabio za vodstvo 29-28, a gol Francuske s istekom sirene njemački suci nisu priznali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hrvatska rukometna reprezentacija tako je na krajnje dramatičan nastup ostala bez Olimpijskih igara u Tokiju, prvi put od Sydneya 2000. godine. U Japan idu Francuzi i Portugalci, koji slave sa suzama u očima, u spomen na preminulog suigrača Alfreda Quintanu. Prvi im je to plasman na Olimpijske igre u povijesti...

Francuska je početkom prvog poluvremena igrala odlično, bila je razigrana, vodila je i sedam razlike, uz napad za +8. Ali borbeni Portugal nije se predavao, do predaha je smanjio na samo -1. Čak i u završnici, četiri minute prije kraja kad je gubio tri razlike, nije gubio vjeru. I to mu se isplatilo.

Hrvatska je u krugu tri momčadi s četiri boda ispala zbog najlošije gol-razlike u krugu. Francuska je na +3, Portugal na nuli, a Hrvatska je ostala na -3.

Ranije su Olimpijske igre osigurali Japan kao domaćin, svjetski prvak Danska, europski prvak Španjolska, afrički prvak Egipat, panamerički prvak Argentina te azijski prvak Bahrein. Kroz kvalifikacije su Tokio izborili Norveška, Brazil, Švedska, Njemačka, Francuska i, nažalost, Portugal.