Obavijesti

Sport

Komentari 469

Je li moguće? Hrvatska je ostala bez Tokija, Portugal nas izbacio u zadnjim sekundama! Ajoj...

Je li moguće? Hrvatska je ostala bez Tokija, Portugal nas izbacio u zadnjim sekundama! Ajoj...

Portugal je pobijedio Francusku 29-28 golom u zadnjim sekundama, a Francuzima potom nije priznat gol sa sirenom. Hrvatska je ostala bez Olimpijskih igara prvi put od Sydneya 2000.!

Cijela utakmica Francuske i Portugala stala je u zadnjih 20-ak sekundi. Francuzi su imali napad s izjednačenjem, izgubili su loptu desetak sekundi do kraja pod prijetnjom pasiva, Silva je dvije sekunde prije isteka 60. zabio za vodstvo 29-28, a gol Francuske s istekom sirene njemački suci nisu priznali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rukometaši uoči kvalifikacija za OI 03:08

Hrvatska rukometna reprezentacija tako je na krajnje dramatičan nastup ostala bez Olimpijskih igara u Tokiju, prvi put od Sydneya 2000. godine. U Japan idu Francuzi i Portugalci, koji slave sa suzama u očima, u spomen na preminulog suigrača Alfreda Quintanu. Prvi im je to plasman na Olimpijske igre u povijesti...

Francuska je početkom prvog poluvremena igrala odlično, bila je razigrana, vodila je i sedam razlike, uz napad za +8. Ali borbeni Portugal nije se predavao, do predaha je smanjio na samo -1. Čak i u završnici, četiri minute prije kraja kad je gubio tri razlike, nije gubio vjeru. I to mu se isplatilo.

Hrvatska je u krugu tri momčadi s četiri boda ispala zbog najlošije gol-razlike u krugu. Francuska je na +3, Portugal na nuli, a Hrvatska je ostala na -3.

Ranije su Olimpijske igre osigurali Japan kao domaćin, svjetski prvak Danska, europski prvak Španjolska, afrički prvak Egipat, panamerički prvak Argentina te azijski prvak Bahrein. Kroz kvalifikacije su Tokio izborili Norveška, Brazil, Švedska, Njemačka, Francuska i, nažalost, Portugal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za Olimpijske igre 21.00 , Montpellier
Portugal
29 : 28
Francuska
Sortiranje događaja
KRAJ

Strašna drama. Šokantna završnica u Montpellieru. Nijemci nisu htjeli ni gledati tu zadnju situaciju, a Francuzi su si dopustili poraz iako su imali loptu 20 sekundi prije kraja. Šok, totalni šok. Hrvatska prvi put nakon 2000. godine neće igrati na Olimpijskim igrama, a tamo idu Francuzi i Portugalci.

60'

Treba nam gol Francuske. Još je 15 sekundi do kraja, brzo je suđen pasiv. I gubi loptu Francuska, prima gol! Ali Porte zabija u zadnjoj sekundi, ne vrijedi?!

Pregledajte to, gospodo!

60'

Zadnja minuta, Portugal napada i zabija za izjednačenje. Još je 40 sekundi do kraja, Portugalu treba još jedan gol. Time-out Francuske... Drama na samom vrhuncu.

59'

Napad koji može odvesti Hrvatsku u Tokio. Francuska ima napad za +2... Neće ući.

59'

Hvala, Vincent Gerard! Kakva obrana šuta Franquinha s krila!

Komentari 469