Obavijesti

Sport

Komentari 18

Aco: Frustriran sam kako su nas suci tretirali. OI? Nisam siguran

Aco: Frustriran sam kako su nas suci tretirali. OI? Nisam siguran

Bili smo frustrirani kako smo bili tretirani. Kapusti su dvaput svirali faul u napadu, a njima ne, to smatram neravnomjernim prikazom, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Aleksandar Petrović

VIDEO

Hrvatska je u četvrtom kolu pretkvalifikacija za EuroBasket izgubila od Poljske 87-79. Ako ne bude iznenađenja, Poljaci će s prve pozicije dalje, a naše reprezentativce čeka treći krug razigravanja u kolovozu sljedeće godine. 

- Imali smo svoje trenutke na utakmici, u nekoliko navrata nismo, ne bih rekao prelomili, nego otišli s plus četiri ili plus šest, rekao bih da početak treće četvrtine ne da nas je demoraliziralo, kad imate otvorene šuteve, a niti jedan ne uđe, sigurno da te poremeti. Defenzivna tranzicija je bio glavni moment zašto smo izgubili, u tri napada zaredom primimo devet koševa. To je razlika momaka koji su bili u polufinalu EuroBasketa, s druge strane su bili momci koji su prvi put došli na veliku scenu. Zaslužena pobjeda Poljske. Zahvala publici na sjajnoj atmosferi i veliki pozdrav Davorinu Nakiću - rekao je izbornik Aco Petrović.

Zagreb: Pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025., Hrvatska - Poljska

Pobjednika je presudila uigranost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kratak je bio vremenski period. U tri treninga pripremiti sve da odgovorimo kvalitetno. Usmjeravanje, ono što smo radili na EuroBasketu. Treba više rada i strpljenja. To je bila zamka gdje smo mogli biti fluidni. Kad smo imali dubinu, dolazili smo do šuterskih pozicija, ali nismo napadali iz prvog pasa i gubili smo se u usmjeravanju. Tjeranje na osnovnu liniju. On ima momčad u trenažnom procesu otprije tri mjeseca, to je nastavak onoga što je radio u pripremama za EuroBasket. Mi smo imali četiri treninga, teško je to pohvatati. Kad govorimo o igri s četiri mala, ideja je bila više napadati taj prostor, biti pokretniji. Imali smo dobre šuterske situacije, ali lopte nisu ušle. Da je utakmica ušla u minus tri, odlučivalo bi se sve u zadnje dvije utakmice. Šteta, sve u svemu, kad razmotrim što se događalo, te tri minute su nas koštale nekakve zanimljivije završnice - rekao je Aco pa nastavio:

Zagreb: Pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025., Hrvatska - Poljska

- Da projiciram, fali nam Matković, da imaš još jednog takvog, bila bi druga priča. Njima je treći centar dao desetak solidnih minuta. Uz sve te probleme, s jedne strane imate pogođenih sedam, a s druge strane promašenih sedam otvorenih. Tu je bila ključna razlika. Trošili smo se, ali to je prevagnulo na poljsku stranu. Kad vam oduzmu jednu stranu i u tom užem prostoru, to je bio razlog zašto s četiri mala se pokušavalo doći do driblinga i ekstra pasa. Da je Drežnjak pogodio dva otvorena šuta na početku treće četvrtine, to bi bila druga priča. Ušli bi u kvalitetniji ritam. Bili smo frustrirani kako smo bili tretirani. Kapusti su dvaput svirali faul u napadu, a njima ne, to smatram neravnomjernim prikazom.

Zagreb: Pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025., Hrvatska - Poljska

Hrvatske šanse za nastup u pretkvalifikacijama za OI su svedene na minimum pa kako dalje?

- Što dalje? Formiraju se u osmom mjesecu tri skupine po četiri, traže se preostala četiri kandidata za kvalifikacije. Pretkvalifikacije za OI, ne znam. Ako pobijedimo dvije utakmice imat ćemo 5-1, dobru koš razliku, ali nigdje nisam vidio. Nisam siguran.

Dvorana je bila krcata, navijači su gurali košarkaše, ali nije išlo. 

- Publika je prepoznala, atmosfera je bila sjajna. Imali smo tri, četiri momentuma. Šteta. Falila su nam dva, tri igrača koja bi bila u ritmu. Momci moraju nastaviti ovaj put, sljedeći put su kvalifikacije u drugom mjesecu. Dodat ću još dvojicu, trojicu koji će proširiti igračku ružu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener