Obavijesti

Sport

Komentari 29

Ademi: Ma sada smo u uzlaznoj putanji, a u HNL-u sam najviše golova zabio baš protiv Osijeka

Ademi: Ma sada smo u uzlaznoj putanji, a u HNL-u sam najviše golova zabio baš protiv Osijeka
2

Joško Gvardiol će biti u sastavu, nema nikakvih posljedica poslije Pule, a osim ozlijeđenih Moharramija i kartoniranog Jakića, svi drugi su spremni za igru, tvrdi trener Dinama Zoran Mamić

VIDEO

U Dinamu uvijek postoji pritisak, nije jednostavno igrati. Ali, svi se moramo znati nositi s time, pa vjerujem da ćemo i protiv Osijeka u subotu biti pravi, pa stići do pobjede, kaže Arijan Ademi (29).

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

U subotu je na rasporedu veliki derbi Dinama i Osijeka (17.30), dvije vodeće momčadi Prve HNL. Bitka za naslov dugo u hrvatskom nogometu nije bila tako zanimljiva, a obje momčadi u Maksimiru najavljuju pohod na sva tri boda. 

- HNL je ove godine jako zanimljiv, pogotovo za gledatelje, liga nam je dosta ojačala. Nas u subotu očekuje težak posao, ali svi želimo kvalitetno odgovoriti tom pritisku. Idemo utakmicu po utakmicu, razmišljamo samo o svakoj utakmici koja dolazi. Bila nam je najvažnija Istra, pa je sada Osijek, poslije će biti Krasnodar. Tako moramo namjestiti glave, u svakoj utakmici ići po pobjedu - kaže Arijan Ademi, pa dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da, malo nam je čudno sada, imali smo gotovo tjedan dana odmora, a prije toga smo igrali svaka dva-tri dana. Dosta je zahtjevno, ali smo potpuno spremni. Najvažnije je da smo svi zdravi, pa odgovorimo svim zahtjevima trenera. Sada smo u uzlaznoj putanji, u nekim utakmicama nam je falilo malo sreće, ona je jako bitna u nogometu, ali su sada iza nas dvije vezane pobjede. Dobio sam neke udare po zglobu ili koljenu, ali to će biti OK. 

A znate li kome ste vi u HNL-u zabili najviše golova?

- Haha znam, baš Osijeku - završio je Ademi. 

Zoran Mamić djeluje mirno i smireno, trener Dinama vjeruje kako je njegova momčad spremna za subotnji derbi...

- Odigrali smo dobru utakmicu i pobijedili u Puli, to je bilo jako važno, poslije pobjede je uvijek bolja atmosfera. Dapače, Istri nismo uopće dopustili da nas ugrozi, rezultatski možda to i nije bilo jako uvjerljivo, ali smo igrali dobro, to nas je dodatno napunilo samopouzdanjem za sve ono što nam slijedi - priča Zoran Mamić, pa nastavlja:

- Osijek ima dobru momčad, odlične rezultate, izgledaju baš uvjerljivo. Malo golova primaju, a kažnjavaju svaku grešku na drugoj strani i to treba respektirati. No, mi se moramo fokusirati na sebe, na našu igru, ako svoje zahtjeve odradimo kako treba, onda će i rezultat biti dobar.

Osijek ugostio Dinamo u 12. kolu HT Prve lige

Bili ste igrač, koliko je teško vašim nogometašima razmišljati samo o svakoj sljedećoj utakmici, a već sljedeći tjedan opet stiže Europa...

- Ma to stvarno nije floskula, ali najbitnije je razmišljati samo o prvoj sljedećoj utakmici. OK, možda sada kao trener i moram razmišljati malo unaprijed, ali igrači sigurno za time nemaju nikakvu potrebu. Moraju biti fokusirani na ono što slijedi, a nama je to Osijek.

Kakav Osijek očekujete?

- Čvrst i agresivan s vrlo opasnim pojedincima. Dobar su kolektiv, ali uz sav respekt prema njima, bit će bitno ono što mi napravimo. Momčad? Joško Gvardiol će biti u sastavu, nema nikakvih posljedica poslije Pule, a osim ozlijeđenih Moharramija i kartoniranog Jakića, svi drugi su spremni za igru - kaže Mamić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener