Obavijesti

Sport

Komentari 13

Ademi ušao u povijest, a da nije bilo suspenzije, bio bi i na 100!

Ademi ušao u povijest, a da nije bilo suspenzije, bio bi i na 100!

Sammir ima 76 nastupa, a Arijan Ademi je protiv Feyenoorda 77. put u Europi nosio dres Dinama. Postao je rekorder, lako je moguće da u budućnosti dođe i do sto i više nastupa za klub iz Maksimira

VIDEO

Ljut na sebe, takav je bio Arijan Ademi na poluvremenu utakmice protiv Wolfsbergera. Nije mogao vjerovati da je u završnici prvog dijela promašio dva zicera, hvatao se za glavu, a onda je u nastavku s dvije asistencije odveo "modre" do velike pobjede koja ih je dovela na korak od novog proljeća u Europi.

Pokretanje videa...

Dinamov kalendar za 2021. 00:47

 U četvrtak je kapetan Dinama postao rekorder. Zaigrao je za hrvatskog prvaka 77. put u europskim natjecanjima. I zbog toga je utakmica protiv Feyenoord bila posebna.

Ademi s Dinamom ima ugovor do lipnja 2023. godine, lako je moguće da u Maksimiru i završi karijeru, sad mu je 29 godina i juri prema sto nastupa za "modre" u Europi. Ovo je već posebno ostvarenje, postaje rekorder, ali sigurno mu je želja doći i do sto i više.

Europa League - Group K - Wolfsberger AC v Dinamo Zagreb

Prvu je europsku utakmicu za Dinamo odigrao 4. kolovoza 2010. godine. Ispali su Zagrepčani od Sheriffa na penale u Maksimiru u trećem pretkolu Europske lige. Da nije bilo dvogodišnje suspenzije, već bi sad Ademi bio blizu sto nastupa za Dinamo u Europi. Propustio je četiri utakmice u sezoni 2015/2016. i cijele sezone 2016/2017. i 2017/2018.

Za Dinamo je u dosadašnjih 76 utakmica zabio devet golova, zaradio je 23 žuta kartona i nijedan crveni karton. Prvi je europski gol zabio Foli Esch 16. srpnja 2013. u pobjedi 5-0 u Luksemburgu u 2. pretkolu Lige prvaka. Posljednje je zabio protiv Flore u play offu Europske lige u pobjedi 3-1 prije malo više od dva mjeseca.

To mu je bila druga europska utakmica u kojoj je zabio dva gola za Dinamo. Prva je bila protiv Hapoela Beer Sheve u srpnju 2018. godine kad je Dinamo u Maksimiru pobijedio 5-0 u 2. pretkolu Lige prvaka. U Europi je još zabijao protiv Salzburga u porazu 4-2 u skupini Europske lige, 2014., Moldeu u pretkolu Lige prvaka 2015. u remiju 3-3, a lani je zabio u pobjedi protiv Ferencvarosa 4-0 u pretkolu i u remiju protiv Šahtara 3-3 u Maksimiru u skupini Lige prvaka.

Kapetan i lider, to je Arijan Ademi. Motor Dinama, već deset godina i vjerujemo još dugo, dugo, vremena...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja