Sport

Komentari 26

Ajaxu igrali i 'pozitivni': Testovi lažu, naši igrači nemaju koronu!

Ajaxu igrali i 'pozitivni': Testovi lažu, naši igrači nemaju koronu!

Ajax je posumnjao u rezultate testova i lažno zaraženi trojac opet testirao. Bili su negativni i igrali. Sad je na sličnim mukama kijevski Dinamo, koji je uoči Barcelone ostao sa svega 13 igrača. Ali, što ako svi počnu sumnjati u Uefine testove?

Imamo na raspolaganju samo 13 igrača, nemam baš puno zamjena, a taktika će nam biti samo da igramo nogomet, rekao je trener kijevskog Dinama Mircea Lucescu.

On je uoči gostovanja kod Barcelone u srijedu ostao bez devet igrača zaraženih korona virusom.

- Bit će problem igrati. Bilo bi bolje odgoditi utakmicu za neki drugi dan, ali moramo igrati - dodao je.

U nedjelju je klub potvrdio da su zaraženi Georgij Citaišvili, Denis Harmaš, Mikkel Duelund, Olexandr Karavajev, Tudor Baluta i Mikola Šaparenko, a od ranije su pozitivni Georgij Buščan, Vitalij Mikolenko i Denis Bojko, kao i pomoćni trener Emil Caras i još četiri člana stožer, u kojem je i Ognjen Vukojević.

Prijetila je odgoda utakmice jer prema Uefinim pravilima, svaki klub mora na raspolaganju imati najmanje 13 igrača s A liste. Taman je toliko negativnih u Dinamu...

- Barcelona nije na razini da osvoji Ligu prvaka jer Bayern, Manchester City ili PSG imaju šire rostere. Barca ima Lea Messija, koji radi čuda i ne razmišlja o sebi nego o klubu i žrtvuje se za momčad, ali novom treneru treba barem šest mjeseci i na proljeće će to biti posve druga momčad - dodao je Lucescu.

A vrlo je slične korona probleme imao i Ajax. Naime, u ponedjeljak je otputovao u Dansku sa samo 17 igrača jer je njih 11 imalo pozitivan test na Covid-19. Ali, Ajax nije vjerovao rezultatima Uefinih testova i ponovno je testirao iste igrače!?

- Neki igrači smiju igrati u Nizozemskoj, ali ne u Danskoj - rekao je trener Erik ten Hag, ne objasnivši kako to misli.

Uglavnom, André Onana, Ryan Gravenberch i Dušan Tadić krenuli su na put u Dansku, iako to prvotno nisu smjeli. Obavili su u utorak ujutro novo testiranje, test je bio negativan i našli se u momčadi za utakmicu! Svi trojica su igrali, a Tadić je bio junak pobjede 2-1 jer je imao gol i asistenciju.

A zašto je Ajax posumnjao u rezultate testova? Jer su ta trojica igrača već bila pozitivna prije nekoliko mjeseci. Ostali pozitivni igrači Davy Klaassen, Maarten Stekelenburg i Zakaria Labyad nisu išli u Dansku.

Hoće li to otvoriti novo poglavlje u nogometu u korona doba? Da svaki klub dovede u pitanje vjerodostojnost Uefina testiranja?

Najčitaniji članci