Obavijesti

Sport

Komentari 141

Hajdučki uragan otpuhao je Bjeloruse: Čuić zabio dva gola, 'bili' na korak od druge faze LP

Hajdučki uragan otpuhao je Bjeloruse: Čuić zabio dva gola, 'bili' na korak od druge faze LP
6

Hajdukovi mladići napravili su ogroman korak ka drugoj fazi Lige prvaka mladih. 'Bili tići' su na Poljudu u prvom susretu drugog kola pobijedili Minsk 3-0. Bjeloruse je načeo Hrgović, a dva gola zabio je sjajni Čuić. Uzvrat je 24. listopada

Aktualni hrvatski prvak došao je na mali koračić od proboja u drugu fazu Lige prvaka mladih.

Pokretanje videa...

Prvi trening Dambrauskasa u Hajduku 02:06

Premda je jaka kiša „začinila“ prvo poluvrijeme ovog susreta to mlade igrače Hajduka nije spriječilo da u prvih 45 minuta naprave veliki korak prema pobjedi. Prvo je u 31. minuti za 1-0 pogodak postigao Hrgović, dok je u 44. minuti isti igrač asistirao Čuiću koji je glavom zabio za 2-0.

Minsk nije bio bezopasan u prvom dijelu, ali svoje šanse nije iskoristio.

Hajduk je do 3-0 došao nakon točno sat vremena igre. Nakon što su domaći igrači pogodili okvir vrata, u nastavku akcije lopta je došla do Čuića koji je zabio svoj drugi pogodak za 3-0.

Filip Čuić je apsolutno prvo ime juniora Hajduka u ovim jesenskim europskim nastupima jer je, podsjetimo, ukupno postigao tri gola u dvije utakmice protiv Škendije, predstavnika Sjeverne Makedonije. Hajduk je u ta dva ogleda slavio s ukupnih 5-1 (2-0 i 3-1). Sada je Čuić već na pet golova.

Do kraja susreta Hajduk je mogao dodatno povećati prednost, ali je jednom goste spasio okvir vrata, dok su u drugim situacijama igrači Hajduka bili neprecizni u završnicama akcija.

Uzvratna utakmica u Minsku se igra 24. studenoga.

Podsjetimo kako se juniorska Liga prvaka odvija u dva dijela natjecanja. U jednom, po skupinama, istovjetno kao i seniori Ligu prvaka igraju sve iste juniorske momčadi, dok se u drugom dijelu natjecanja nalaze nacionalni prvaci (gdje je i Hajduk) koji igraju kup sustav na ispadanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
JUNIORSKA LIGA PRVAKA, 2. KOLO 16:00 , POLJUD, SPLIT
Hajduk
Hrgović 31', Čuić 44', 60'
3 : 0
Minsk
Sortiranje događaja
90+5'

Uz pružanje pomoći Vladušiću i Jakuševiću koji su se sudarili glavama, nadamo se bez većih posljedica, završila je utakmica na Poljudu.

Hajduk je dominirao, pokazao veću kvalitetu i zasluženo pobijedio 3-0. Hrgović je načeo Minsk u 31. minuti, sjajni Filip Čuić zabijao je u 44. i u 60. minuti, a taj rezultat je mogao biti i još uvjerljiviji.

No, bit će Marija Budimir itekako zadovoljan i s ovom zalihom jer njegovi igrači su napravili ogroman korak ka drugoj fazi Lige prvaka mladih. Uzvratna utakmica drugog kola je 24. listopada u Bjelorusiji. 

90'

Minsk teško živi u ovim trenucima. Antunović je pucao glavom nakon kornera i pogodio prečku, lopta je pala pred gol gdje je bio Vladušić, no uspio je igrač Minska izbiti ispred njega u novi korner. Došlo je do sudara glavama pa su obojica završila na travnjaku.

Ne izgleda dobro. Mladom Vladušiću potekla je krv pa su mu liječnici zamotali glavu zavojem kako bi zaustavili krvarenje. 

88'

Filip Čuić izašao je iz igre i zaradio pljesak nekolicine navijača koji su došli na kišoviti Poljud. Ušao je Antunović.

Još jedna briljantna predstava napadača koji nastupa za BiH reprezentaciju. Ovo mu je bio peti gol u Ligi prvaka mladih i još jednom je pokazao kako je itekako materijal za prvu momčad. Kakvom brzinom se razvija, to je pitanje trenutka. 

85'

Kiša je prestala, travnjak je upio vodu pa je sve lakše kombinirati i igrati. To posebno ide u koristi hajdukovcima koji su u potpunosti zacarinili terenom te sakrili loptu Bjelorusima i mirno čekaju kraj utakmice. No, bilo bi dobro još podebljati razliku uoči uzvrata. 

79'

Teče vrijeme, tempo je pao, a to odgovara Hajduku. Kontroliraju domaćini posjed, strpkjivo i mirno se dodavaju pa pokušaju zaprijetiti Minsku. Pucao je Brkljača nakon lijepog prolaska, no ravno u golmana. 

Komentari 141