Obavijesti

Sport

Komentari 91

Ajmo, Dinamo! Modri u Trnavi napadaju europsko proljeće...

Ajmo, Dinamo! Modri u Trnavi napadaju europsko proljeće...
6

Ako se večeras (18:55 sati) ponovi trijumf veljača 2017., ako Bjelica opet sredi Latala u Maksimiru se može spremati velika fešta. Dinamo će nakon 48 godina praktički osigurati europsko proljeće...

VIDEO

Kad su Nenad Bjelica i Radoslav Latal posljednji put bili jedan nasuprot drugog, Bjelko je u gostima slavio 3-0. Bilo je to u veljači 2017. godine, u poljskom prvenstvu, Bjelica je vodio Lech Poznanj, a Latal Piast Gliwice.

- Latal je nakon tog poraza uskoro dobio i otkaz. Na mene je ostavio solidan dojam kao trener, poznajem kao i igrača iz Bundeslige, bio je dobar - rekao nam je Bjelica o Čehu, koji sjedi na klupi slovačkog prvaka.

Ako se večeras (18:55 sati) ponovi trijumf veljača 2017., ako Bjelica opet sredi Latala u Maksimiru se može spremati velika fešta. Dinamo će nakon 48 godina praktički osigurati europsko proljeće.

Vjerojatno će mu u tri preostala kola trebati samo bod, a to neće biti nikakav problem. Bjelica je prije puta u Slovačku bio jako optimističan. Smiren, uostalom kao i u većini slučajeva posljednjih mjeseci. Svjestan je kako je na korak od sna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne želimo biti prosjek, želimo biti najbolji - poručio je Dinamov trener prije leta za Slovačku.

Po europsko proljeće

Generacije i generacije “modrih” sanjale su europsko proljeće. Bilo je tu briljantnih igrača, fenomenalnih generacija, ali gotovo pola stoljeća traje to prokletstvo. Vrijeme je da se sad prekine.

- Mi tamo idemo s pobjedničkim gardom. Spartak možda nema individualnu kvalitetu kao Fenerbahče i Anderlecht, ali ima vrlo dobru momčadsku igru. Sigurno će biti teško, ali ne i nepremostivo - rekao je Bjelica.

Spartak će zbog kazne igrati pred praznim tribinama, bit će to nenogometna atmosfera, ali dinamovci su spremni i na to. Veliki je hendikep izostanak Emira Dilavera, koji ima slomljeno rebro, i Kevina Theophilea Catherinea, koji ima crveni karton.

Dilaver je počeo trenirati, jak kao stijena, nudio se da igra i ovu utakmicu, ali naravno da bi to bio prevelik rizik. Obrana će biti ista kao u Puli, tamo nije bila u najboljem izdanju, ali Bjelica nije krivio samo četvorku ispred Livakovića. Kriva mu je bila cjelokupna igra u defenzivi.

Napad je spreman

Obrana nije u najjačem sastavu, ali napad izgleda sjajno. Izet Hajrović je još s dvojicom igrača najbolji strijelac Europske lige s tri gola. Briljira Hajro, a bogme briljiraju i Dani Olmo i Mislav Oršić. Još se čekaju golovi Marija Gavranovića. Recept za Trnavu treba biti sličan kao recept u Bruxellesu. Dinamo je moćan iz kontre i polukontre, ali i iz prekida.

Nino Bule, majstor za kornere i prekide, posljednjih je dana spremao nova iznenađenja. Večeras bismo mogli vidjeti novu Bulinu ideju. Naravno da je i bod iz Slovačke dobar, ali Bjelica i dinamovci odaju dojam ljudi koje zadovoljava samo trijumf u Trnavi. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio