Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ajmo, jedna 'pirija' za našega Špacu koji je završio u bolnici

Ajmo, jedna 'pirija' za našega Špacu koji je završio u bolnici
1

Špaco Poklepović je zadnji trener koji je uspio uvesti Hajduk u skupinu Europske lige prije sedam godina. Nezgodno je pao pa će utakmicu protiv Brondbyja (20.30 sati) gledati iz bolničke postelje

VIDEO

Nije baš biti ili ne biti, što bi rekao Hamlet, ali probušiti “žutu podmornicu” iz Danske i ući u play off Europske lige - bila bi to definitivna potvrda da je Carrillov Hajduk na pravom putu. Nema sumnje, bit će pakleno vruće Dancima na Poljudu.

Njihovih najviše 500 navijača neće se ni čuti pored 27-28.000 navijača “bijelih”. Dan ranije imali smo prilike razgovarati nasamo s trenerom Carrillom i čini nam se da je Španjolac “nanjušio krv”. Da ima jasan plan što i kako, da neće ništa kalkulirati i da će Hajduk večeras u 20.30 sati napasti svim snagama od prve minute. Pa što bude.

Nikola Vlašić u top-formi, siloviti zadnji vezni Josip Radošević, najbolji centarfor HNL-a Marko Futacs, odlični Borja Lopez u obrani, efikasni Ante Erceg te superzamjena Frane Zolja, koji igra ludo dobro svake godine u srpnju i kolovozu, sve su to jake karte momčadi koja je ovoga ljeta (napokon!) pretrpjela minimalne promjene.

Vrijeme je da Hajduk sjajnu marketinšku priču i financijsko ozdravljenje kluba - jer brojke ne lažu - okruni rezultatom.

Carrillova momčad zasad zbilja izgleda dobro u novoj sezoni. Tri gostovanja na startu HNL-a plus dva europska - sve bez poraza. Uz to je Španjolac rotirao igrače pa ima minimalnih problema s umorom i ozljedama, samo je Fran Tudor upitan za večerašnju utakmicu s Dancima.

Prema zadnjim informacijama, mladi reprezentativac neće moći i za očekivati je da Carrillo na desni bok pošalje Juranovića. Produžeci?

Hm, nije baš za očekivati da bismo ih mogli gledati na Poljudu jer Brondby je u 55 utakmica pod vodstvom Zoringera protiv Hajduka tek drugi put odigrao 0-0. Oni na Poljud sigurno dolaze igrati, nadigravati se i zabiti gol, a to bi moglo otvoriti dosta prostora Futacsu i Ohandzi. Brondby se punih 11 godina nije uspio plasirati u skupinu europskih natjecanja, ali nikako nije za podcijeniti. Lani su u kvalifikacijama Europske lige izbacili odličnu Herthu, koja je završila peta u Bundesligi, pa ispali od Panathinaikosa u play-offu.

Pobjeda za Špacu

U međuvremenu, legendarni Stanko Poklepović opet je završio u bolnici u Splitu i najvjerojatnije mora na operaciju jer je nezgodno pao na Braču. Napukao je kuk, jako ga boli i utakmicu svog Hajduka protiv Brondbyja gledat će iz bolničke postelje.

Podsjetimo, Špaco je zadnji trener koji je uspio uvesti Hajduk u skupinu Europske lige prije sedam godina. Zauvijek će ostati upamćena njegova legendarna priča o “piriji”, zapravo njegovoj inačici taktike koju se u svijetu naziva “božićno drvce”.

Ako pogledate formaciju Joana Carrilla, vidjet ćete da je to otprilike to - četiri otraga, trojica ispred, pa još dvojica koja ubadaju s krila (Erceg i Vlašić), a na vrhu “pirije” - Futacs. Može li Poklepovićeva taktika pogurati Hajduk u play-off Europske lige i vratiti Špaci osmijeh na lice? Toplo se nadamo da može.

Ne dajte se, šjor Špaco. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom