Obavijesti

Sport

Komentari 383

Mbappeov tuš na Maksimiru: I dalje ne možemo s Francuzima

Mbappeov tuš na Maksimiru: I dalje ne možemo s Francuzima
19

Ni u osmom pokušaju Hrvatska nije pobijedila Francusku. Na Maksimiru smo izgubili 1-2 i oprostili se od prvog mjesta u skupini. Gol odluke zabio je, a tko drugi, Kylian Mbappe u 79. minuti

U susretu četvrtog kola skupine nogometne Lige nacija Hrvatska je na stadionu u Maksimiru izgubila od Francuske s 1-2 (0-1).

Francuska je povela već u 8. minuti golom Griezmanna, na 1-1 poravnao je Vlašić u 64., no pobjedu gostima osigurao je Mbappe u 79.

Bila je ovo osma međusobna utakmica Hrvatske i Francuske i šesta pobjeda "tricolora" uz dva neodlučena susreta. U službenim susretima Hrvatska i Francuska sastale su se pet puta uz četiri pobjede Francuske i jedan remi.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Croatia v France

Francuska je u prvih 20-ak minuta bila mnogo bolji suparnik, a svoju dominaciju potvrdila je, srećom, samo jednim pogotkom. Mendy je prošao po desnoj strani, njegov ubačaj u kazneni prostor nije bio dobar, no Vida je loše reagirao i odbio loptu na nogu Griezmanna koji je potom snažnim udarcem s 10-ak metara svladao Livakovića.

Hrvatska je poravnala u 64. minuti, kapetan Modrić izborio se za loptu na desnom krilu te poslao povratnu za Brekala na vrh kaznenog prostora, ovaj je proslijedio loptu do Vlašića koji je odmjerenim udarcem pogodio donji lijevi kut nemoćnog Llorisa.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Croatia v France

Ipak, "vatreni" nisu uspjeli zadržati bod, u 79. minuti Pogba je dubinskom loptom pronašao Dignea na lijevoj strani francuskog napada, uslijedilo je proigravanje iz prve u srce kaznenog prostora gdje je nečuvan ostao Mbappe kojemu nije bilo teško zatresti mrežu.

U drugom susretu 4. kola ove skupine Portugal je u Lisabonu svladao Švedsku s uvjerljivih 3-0 (2-0).

Dva kola prije kraja natjecanja na vrhu ljestvice su Portugal i Francuska sa po 10 bodova, Hrvatska je treća s tri, dok je Švedska posljednja bez bodova.

Preostala dva kola igrat će se u studenom, Hrvatska će 14. studenoga gostovati kod Švedske, dok će tri dana potom u Splitu ugostiti Portugal. Prije ta dva dvoboja Hrvatska će u prijateljskom susretu 11. studenoga gostovati u Istanbulu kod Turske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
LIGA NACIJA, 4. KOLO 20:45 , MAKSIMIR
Hrvatska
Vlašić 64'
1 : 2
Francuska
Griezmann 8', Mbappe 79'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice! Francuska je još jednom pobijedila Hrvatsku, koja ni u osmom pokušaju ne zna kako je to napraviti Francuzima. Mbappe, a tko drugi, je bio čovjek odluke...

90+2'

Dejan Lovren dobio je žuti karton na samom kraju, a to znači da neće biti na raspolaganju protiv Švedske u sljedećem kolu.

90'

Krama, Krama, Krama... Na isteku 90. minute mogli smo izjednačiti, ali Kramarić nije pokazao one najubojitije svoje sposobnosti u sjajnoj prilici u koju ga je izbacio Modrić. Lloris je to ukrotio.

Igra se još pet minuta nadoknade.

86'

Jao! Puno sreće sada su imali Francuzi. Kovačić je, nakon što je Brekalo vratio jednu povratnu loptu, natrčao i opalio nisko i jako, ali točno u Llorisa koji nije bio najsigurniji. Šteta, da je kojih nekoliko centimetara bilo u stranu...

79'

GOL! Nažalost, Francuska opet vodi. Ali, pljesak za akciju. Pogba je dugom loptom izbacio Dignea na lijevoj strani na kojoj je Uremović zaspao, on odmah iz prve ubacio Mbappeu koji nije propustio zicer.

24sata
Komentari 383