Obavijesti

Sport

Komentari 131

Osijek slavio teškom mukom: Neobjašnjiv autogol Nejašmića, Kleinheisler fantastično zabio

Osijek slavio teškom mukom: Neobjašnjiv autogol Nejašmića, Kleinheisler fantastično zabio
8

Osijek je u drugom pretkolu Konferencijske lige slavio protiv Kizilžara 2-1. Vodio je 2-0, imao igrača više, a onda je Darko Nejašmić, potpuno bespotrebno, s centra vraćao loptu Ivušiću i ona je završila u mreži

Nogometaši Osijeka svladali su s 2-1 (0-0) kazahstanski Kizilžar, u gostima, u prvom dvoboju drugog pretkola Konferencijske lige. Uzvratna utakmica igra se idućeg četvrtka u osječkom Gradskom vrtu.

Pokretanje videa...

Lovrićev doček u Osijeku 03:55

Do prve gostujuće europske pobjede nakon pet godina Osijek je došao golovima u drugom poluvremenu. U 58. minuti je glavom pogodio Mihret Topčagić, dok je domaću mrežu u 76. naciljao Laszlo Kleinheisler za 2-0. U 84. je nevjerojatan autogol postigao Darko Nejašmić za konačnih 2-1 Osijeka.

Trkački dominantno i prilično agresivno utakmicu su otvorili domaći nogometaši koji su imali sjajnu šansu povesti već u trećoj minuti. U stvorenoj gužvi osječkog šesnaesterca gromovito je pucao Gurman te je pogodio okvir vrata.

Osijek se jako mučio na početku utakmice te je rijetko dolazio i do posjeda, ali od polovice prvog dijela hrvatski klub je ipak došao do zraka. Odbio je startne domaće napade i počeo prijetiti. U 22. minuti je, nakon ubačaja Bartoleca, glavom pokušao Topčagić, dok je u 37. minuti jako dobro iz daljine pucao Laszlo Kleinheisler, ali pored domaćih vrata.

Jurčević s novom frizurom, ali starim navikama, Lacika bracika oduševio, Nejašmić kao Rubil
Jurčević s novom frizurom, ali starim navikama, Lacika bracika oduševio, Nejašmić kao Rubil

U samoj završnici prvog dijela opet je zaprijetila domaća momčad, koja se inače trenutačno nalazi tek na 12. mjestu ljestvice kazahstanskog prvenstva. Opasno je u 44. minuti pucao Lobjanidze, ali se vratar Osijeka Ivušić ispružio i spriječio vodstvo Kizilžara.

Nakon nešto mirnijeg početka drugog poluvremena Osijek je poveo u 58. minuti. Akcija je počela od Škorića, nastavio je Kleinheisler, dok je potom odličan centaršut uputio Jurčević koji je tek dvije minute ranije ušao u igru. Pored dvojice domaćih igrača najspretniji je bio Mihret Topčagić koji je glavom pogodio za 1-0 Osijeka.

U sljedeće dvije minute oba su sastava imala odlične šanse nakon dalekometnih udaraca. Za Kizilžar je prijetio Jakovljev, dok su Jurčević i Kleinheisler imali šansu povećati na 2-0.

VIDEO Spektakularna golčina Mađara, neobjašnjiva pogreška ostavila Kazahstance u igri...
VIDEO Spektakularna golčina Mađara, neobjašnjiva pogreška ostavila Kazahstance u igri...

U 68. minuti Osijek se još jedan korak približio pobjedi. Tada je, naime, drugi žuti karton dobio domaći igrač, Brazilac Gian Martins. Do drugog gola Osječani su došli u 76. minuti kada je odlično s 20 metara potegnuo Kleinheisler i zabio za 2-0.

U završnici se, pak, dogodio raritetni pogodak kada je u 84. minuti Nejašmić pogodio vlastitu mrežu. Gotovo sa sredine travnjaka Nejašmić je vraćao loptu Ivušiću, ali je obavio to posve neprecizno i lopta je kraj istrčalog osječkog golmana otišla u mrežu.

Zabio je Osijek do kraja i treći pogodak, ali je poništen zbog zaleđa.

Uzvratna se utakmica igra u Osijeku za sedam dana, a podsjetimo kako će ovog četvrtka prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige odigrati i nogometaši Rijeke. Oni će na svojoj Rujevici dočekati švedski Djurgarden te taj susret počinje 20.30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Drugo pretkolo Konferencijske lige 14:00 , Astana Arena
Kizližar
Nejašmić 83' (ag)
1 : 2
Osijek
Topčagić 58' Kleinheisler 76'
Sortiranje događaja
BRAVO, OSJEČE

Uh, teškom mukom Osijek je pobijedio u Kazahstanu. Iako, desetak minuta prije kraja činilo se da Osijek sve ima u svojim rukama, vodili su 2-0, imali igrača više, a onda je Nejašmić neobjašnjivo s centra vraćao loptu Ivušiću, koji nije očekivao takav udarac na vlasiti gol. Nenad Bjelica teško je primio ovaj gol, s razlogom, jer si imali vrlo komotnu situaciju. Šteta, Osijek je mogao uvjerljivije pobijediti, ovako će u uzvratu u Gradskom vrtu morati strepiti jer više nema pravila o golu u gostima, pa bi gosti s 1-0 pobjedom izborili produžetke. Naravno, ne vjerujemo u takav scenarij, Kazahstance očekuje užasno dug put u Osijek, igra se na prirodnoj travi, Osijek je kvalitetniji i vjerujemo da će Osječani izboriti treće pretkolo Konferencijske lige. Također, ova pobjeda podigla je hrvatski koeficijent. Bravo, Osječe, svaka pobjeda je sjajna... 

90'+3'

Kraj utakmice u Kazahstanu. Osijek je teškom mukom slavio 2-1.

PONIŠTEN GOL

Šteta, poništen je gol Mierezu, ali, čini se, s razlogom. Mihael Žaper bio je u putanji lopte, te svojom kretnjom utjecao na golmana. 

88'

Mierez je pucao, ali Žaper je ostao naprijed. Nakratko su se Osječani ponadali, ali sudac je svirao zaleđe.

83' GOL KIZILŽAR

GOOOOL! E, Nejašmiću... U sigurnoj situaciji, kad je lopta na centru, Nejašmić potpuno suludo, pored pet riješenja, vraća loptu golmanu, koji neočekivano prima gol. Nenad Bjelica je poludio, skako je pored linije... Podsjetimo, nema gola u gostima, pa im ovo doista nije trebalo... Ajmo, Osječe, barem zadržati ovu prednost...  Sada je 1-2

Komentari 131