Obavijesti

Sport

Komentari 149

Osijek slavio i u Mađarskoj za važne bodove HR koeficijenta! U 3. pretkolu na opasne Turke

Osijek slavio i u Mađarskoj za važne bodove HR koeficijenta! U 3. pretkolu na opasne Turke

Rano vodstvo gostima donio je autogol Gergenyija nakon promašaja Caktaša. Imao je Malenica nekoliko lijepih obrana, a utakmicu je ubio krasan gol Špoljarića na asistenciju Gržana. Završilo je 2-1 (3-1 ukupno)

Osijek je pobijedio mađarski ZTE i u uzvratu u Jegerseku 2-1 i plasirao se u treće pretkolo Konferencijske lige, gdje ga čeka pobjednik turska Adana. "Bijelo-plavi" će idući tjedan biti gosti i mogu se sasvim posvetiti toj utakmici jer su odgodili nedjeljni derbi protiv Hajduka.

Statistika ZTE - Osijek:

Domaći lijevi bek Bence Gergenyi nehotice je postao osječki junak već u devetoj minuti kad je odbijenu loptu nakon obrane svog golmana Gyurjana na zicer Mije Caktaša pospremio u gol. Imao je strijelac hat-tricka još jednu izrazitu šansu glavom, ali nije zabio, ali spašavao je i na drugoj strani Marko Malenica.

U nastavku se potpuno razbuktalo na terenu, stativa je spašavala Osječane na udarac domaćeg kapetana Tajitija, a nekoliko minuta ranije kapetan Osijeka Vedran Jugović nezgodno je pao licem o travu u jednom duelu i nakratko ošamućeno ostao ležati. Liječnici mu nisu dali da nastavi utakmicu.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Ključan trenutak utakmice dogodio se u 73. minuti. Darko Nejašmić, koji je pokrenuo akciju i za prvi gol (nije jasno je li u njoj Caktaš bio u zaleđu, VAR se ne koristi), dao je novu sjajnu dubinsku loptu, ovaj put za Šimu Gržana koji je ispremiješao domaću obranu i poslužio džokera Josipa Špoljarića. Bivši igrač ZTE-a to je zakucao za 2-0 i nije slavio.

Gol Ikobea osam minuta prije kraja samo je nakratko dao nadu ZTE-u da nešto može zakomplicirati, ali prave vode u ušima Osječana ipak nije bilo, sačuvali su novu vrijednu pobjedu za hrvatski koeficijent, petu u pet utakmica. Niz tu vjerojatno neće stati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Konferencijska liga, 2. pretkolo, uzvrat 18.45 , Jegersek; sudac: Gal Leibovitz (Izrael)
ZTE
Ikoba 82'
1 : 2
Osijek
Gergenyi 9' (ag.), Špoljarić 73'
Sortiranje događaja
90+8'

Kraj utakmice, Osijek je sačuvao vrijednu pobjedu za hrvatski nacionalni i klupski koeficijent, slavio 2-1 i sad mirno čeka idućeg protivnika, Adanu ili Cluj. U prvoj utakmici idući četvrtak bit će gost.

90+1'

Sedam minuta nadoknade. Podosta, ali valjda će i to proći bez stresa.

90'

Žuti za Malenicu zbog zadržavanja vremena. Čekaju gosti da istekne vrijeme...

88'

Dosta nervoze u završnici, ZTE se nada da može nešto iščupati iz ove utakmice. Trebalo bi mu čudo, ali nadamo se da ga neće vidjeti.

82'

GOL! Još nije gotovo, ZTE je smanjio zaostatak na 2-1, odnosno 3-1 sretnim golom Ikobe nakon odbijanaca u šesnaestercu Osijeka.

Komentari 149