Obavijesti

Sport

Komentari 357

Preokret vrijedan proljeća u Europi?! 'Modri' srušili Trnavu

Preokret vrijedan proljeća u Europi?! 'Modri' srušili Trnavu
24

Dinamo je ostao savršen u skupini Europske lige! Ovaj put bilo je najteže jer je gubio od Trnave nakon prvog dijela, ali okrenuo je Slovake za pobjedu 2-1 golovima Gavranovića i Oršića. Proljeće u Europi je blizu...

VIDEO

Dinamo je u 3. kolu Europske lige pobijedio Spartak u Trnavi 2-1 nakon preokreta u drugom poluvremenu i došao na korak do prvog europskog proljeća nakon 1970. godine.

U neka druga vremena s nekim drugim trenerom dinamovci bi se iz Slovačke vratili pokisli i pognutih glava, a dočekala bi ih pitanja poput onog kako su opet uspjeli sve prokockati, a bili su toliko bolja momčad? Ali ne i ovaj Dinamo, koji i kad gubi ima sve pod kontrolom. Ne i ovaj Dinamo koji je stigao na korak do proljeća u Europi što plavi navijači čekaju 48 godina.

Bio je to tipični Dinamo kakav gledamo u Europi ove sezone, razigran, rastrčan, s više udaraca i šansi, posebno u drugom poluvremenu, dominirao je u posjedu lopte, a poništen mu je gol iako se činilo da je Mario Gavranović u liniji na početku, kad je još bilo 0-0.

A onda iz prve šanse, ako se to uopće može tako nazvati, plavi primaju gol! Gosti su ubacili loptu u šesnaesterac, Rrahmani je nespretno reagirao i vratio ju je na pet metara, a Ghorbani ju je ugurao u gol za 1-0 nakon pola sata igre.

Nakon što su se dinamovci pošteno ispromašivali u nastavku, činilo se da će to biti jedna od onih večeri kad ti baš ništa ne ide. Dinamo je, u to nema nikakve sumnje, bio bolja momčad, ali to se vidjelo u svemu osim na semaforu. A onda su Mario Gavranović i Mislav Oršić pokazali o kakvim se igračinama radi.

Prvo je Gavranović primio odbijanac u šesnaestercu okružen dvojicom, jedan mu je bio na leđima, a on je nekako loptu uspio provući kraj stopera koji je bio na njemu i golmana koji je istrčao. To mogu samo pravi majstori.

Samo 13 minuta kasnije Gavranović je majstorski okrenuo igrača na lijevoj strani i vratio Oršiću, prvu loptu obranio mu je golman Spartaka, ali drugu nije mogao. Volej koji je zakucao u mrežu Oršić najavio je plavo proljeće u listopadu.

Dinamovo proljeće, koje plavi još nis matematički osigurali, ali s devet bodova iz tri kola samo bi luda teorija mogla izbaciti hrvatskog prvaka iz Europe. Anderlecht i Fenerbahče odigrali su 2-2 u drugoj utakmici. Dinamo 8. studenog dočekuje Spartak na Maksimiru. Bit će to prva meč lopta za plave, meč lopta za europroljeće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 357
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe