Ajoj! Dinamo je jedini preostao bez ijednog gola u Ligi prvaka | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 130

Ajoj! Dinamo je jedini preostao bez ijednog gola u Ligi prvaka

Ajoj! Dinamo je jedini preostao bez ijednog gola u Ligi prvaka
1

NEMA ANTE Machado nije bio ni na klupi, Antolić se ozlijedio, a Ćorić svejedno nije zaigrao. Što reći da je za Ivajla Peteva modri supertalent - sedmi vezni igrač Dinama

VIDEO

Niti jedan udarac u okvir Sevillina gola, posjed lopte od svega 28 posto, uz osjećaj kao da gosti imaju najmanje dva igrača više. Tako je sinoć izgledao Dinamo.

I nakon trećeg kola Lige prvaka Dinamo ostaje jedina momčad koja nije zabila gol.

>>> A znate li tko je jedini igrač Dinama, uključujući i juniorsku konkurenciju, koji je ove sezone zabio u Ligi prvaka?

Ruku na srce, nije bilo ni prilika, tako da navijači nemaju za čim niti žaliti. I to je ono najtužnije. Onih 6046 gledatelja, koji su bili na utakmici, nije se pošteno moglo ni primiti za glavu, tek možda jednom-dvaput, kod udarca Schildenfelda glavom i Sose iz očaja. I to je tužno.

U redu, nije srušen ‘veličanstveni’ rekord iz prosinca 2012., kada je protiv kijevskog Dinama bilo 3663 gledatelja, no tek nešto više od 6000 poražavajuća je činjenica za klub koji igra u Ligi prvaka...

Samo 28 posto posjeda

Ako ćemo realno, duže traje vožnja uspinjačom na Gornji grad nego što je Dinamo mogao zadržati loptu u nogama. I to je odraz nemoći. Tih 28 posto. Primjerice, varšavska Legia je na Santiago Bernabéuu protiv Real Madrida imala posjed - 48 posto. Ivajlo Petev postavio je čak petoricu u zadnju liniju, sustav koji Dinamo nije igrao - nikad.

U takvoj, nikad viđenoj situaciji, vezni red imao je slobodnu večer pa je Sevilla, da se s nekim okladila, mogla valjda držati loptu u nogama svih 90 minuta. Gol je Dinamo primio onako kako obično prima, čak već za to postoji stručni termin - dinamovski.

Benković spašavao aut i - uprskao

Benković je spašavao bezvezni i poptuno bezopasni aut na 20 metara od Sevillina gola, a onda, kako to već ide, nije uspio ispratiti deset godina starijeg Nasrija (29), majstora koji, proporcionalno s godinama, ima i sve veći broj kilograma.

- Tu, tu smo primili gol, tu je sve krenulo - galamio je Petev pokazujući rukom na mjesto gdje je neiskusni Benković, koji je nakon Antolićeve ozljede ponio kapetansku vrpcu, išao spašavati aut.

I nakon tog gola Dinamu više nije bilo spasa. Spasili su aut, nisu uspjeli sebe. Nisu, kako se očekivalo, poginuli muški. Na domaćem terenu, pred svojim navijačima, jer Sevillinih je bilo toliko da bi svi stali u kombi, trebali su pokazati ‘zube’, stisnuti barem posljednih petnaestak minuta.

Godinu dana na klupi

Pokušali su čak odigrati nešto što je trebalo nalikovati na presing, ali nisu uspjeli. I dok je cijeli stadion već u 75. minuti zazivao neku zamjenu, ulazak Henríqueza, Ćorića, bilo koga napadački orijentiranog, Petev je prekriženih ruku gledao utakmicu. Kao da ga se sve to ne tiče.

Ako postoji situacija koja bi najbolje opisala odnos Dinama i Seville onda je to duel 190 centimerara visokog Nzonzija i Fiolića, kojemu je 176.

Odbijao se Fiolić od njega kao od spomenika, skupa s Kneževićem, baš kao što je Sevilla lakoćom odbijala sve Dinamove pokušaje.

Na kraju, Dinamo već četvrtu uzastopnu domaću utakmicu nije zabio gol. Osijek, Juventus, Hajduk, Sevilla, to je niz bez gola. Srećom po Peteva, za vikend mu dolazi Cibalia...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 130

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal