Obavijesti

Sport

Komentari 42

Ako će Rijeka i Dinamo imati isti broj bodova, slave 'modri'

Ako će Rijeka i Dinamo imati isti broj bodova, slave 'modri'
1

Dinamo i Rijeka gotovo su u svemu izjednačeni, u međusobnim susretima su 2-2, u golovima 6-6, pa će u tom slučaju odlučivati broj postignutih golova u gostima, a tu Dinamo vodi 3-2

VIDEO

Dinamo ne igra nikako, atmosfera je loša i pravo je čudo da je takva momčad na vrhu. Dio te sreće ide i na račun Rijeke i Hajduka koji su također daleko od ozbiljnih kandidata za naslov jer ni njihove igre nisu po guštu njihovih trenera i navijača. No dva kola prije kraja Rijeka još može obraniti prošlogodišnji naslov, a moguća je i opcija da Riječani i Zagrepčani prvenstvo završe s identičnim brojem bodova. Što u tom slučaju? 

Znači, članak 42. Propozicija natjecanja kaže da "ako dva kluba imaju isti broj bodova plasman na dodatnoj pomoćnoj tablici utvrđuje se zbrojem međusobnih bodova". Dakle, tu su jednaki. Dinamo je ove sezone dvaput pobijedio Rijeku, Rijeka je dvaput pobijedila Dinamo.

Idemo dalje. U tom slučaju propozicije kažu da "ako je zbroj bodova jednak, odlučuje razlika između danih i primljenih zgoditaka". Vjerovali ili ne i tu su jednaki. Dinamo je zabio šest, Rijeka je zabila šest. Dinamo je primio šest, Rijeka je primila šest.

E, sad, ako su i tu jednaki, a kao što vidite, jesu, pravila kažu da "ako je i ova razlika jednaka, odlučuje veći broj postignutih zgoditaka u gostima (kada su u kombinaciji dva kluba), odnosno veći broj postignutih golova (kada su u kombinaciji tri ili više klubova)". E, tu dolazimo do pobjednika. Na Rujevici je bilo 4-1 za Rijeku i 2-0 za Dinamo, dok je u Maksimiru bilo 3-1 za Dinamo i 1-0 za Rijeku što znači da u ovom duelu "modri" pobjeđuju 3-2, zabili su u gostima tri, Rijeka dva gola. 

- Da, pravila i propozicije su jasno utvrđene, to odlučuje ako su dva kluba s istim bodovima - potvrdio je Josip Brezni, povjerenik natjecanja. 

Naravno, teoretski, u borbu za prvaka može se uključiti i Hajduk, no mi smo radili scenarij u slučaju da Dinamo i Rijeka završe natjecanje s istim brojem bodova. Realno, mali su izgledi da tri kluba imaju isti broj bodova.

Stoga, da bi bio prvak, Dinamo u posljednja dva kola treba osvojiti dva boda, a protivnici su mu Rudeš i Inter. Eto Nikola Jurčević ne treba čak niti pobijediti, dovoljno je da dvaput remizira. Za Zagrepčane to ne bi trebao biti problem. Iako igraju jadno i tužno individualna kvaliteta je tolika da bi morali osvojiti naslov... 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi