Obavijesti

Sport

Komentari 1

Amerikanac opet sve oduševio, Hrvatska izgubila od Češke...

Amerikanac opet sve oduševio, Hrvatska izgubila od Češke...

Što je tu je. Dobili smo protiv jake Češke sliku gdje smo. To su sve pripremne utakmice, idemo dalje, idemo popraviti ono što nije dobro i pripremiti se za Mađarsku, rekao je Mulaomerović

VIDEO

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u pripremnoj je prijateljskoj utakmici pred nastup na EuroBasketu izgubila u Pardubicama od domaćina Češke sa 83-95 (27-21, 16-18, 16-29, 24-27).

Bila je to druga utakmica Hrvatske u dva dana, nakon 98-68 pobjede protiv Bugarske u subotu.

Izabranici Damira Mulaomerovića bili su u prednosti većim dijelom prvog poluvremena, a 2:20 minuta prije kraja treće četvrtine još je bilo neodlučeno 57-57. No, Češka je do kraja treće dionice napravila seriju 11-2, a u prvoj polovici četvrte dionice izgradila i pednost od 17 pogodaka "viška" (81-64).

Jaleen Smith sa 21 i Mario Hezonja sa 15 koševa bili su najefikasniji u sastavu Hrvatske, dok su Martin Peterka sa 18 i Jaromir Bohačik sa 15 ubačaja predvodili Češku.

- U današnjoj utakmici prvo poluvrijeme smo odigrali dosta dobro. U drugom je do izražaja došao umor, jer su Česi imali dan odmora, a mi smo igrali dan za danom. Posljedično, pala je i koncentracije, primili smo puno trica... Što je tu je. Dobili smo protiv jake Češke sliku gdje smo. To su sve pripremne utakmice, idemo dalje, idemo popraviti ono što nije dobro i pripremiti se za Mađarsku - rekao je hrvatski izbornik Damir Mulaomerović.

Hrvatska će odigrati još dvije pripremne utakmice, protiv Mađarske u Opatiji 18. kolovoza te protiv Slovenije u Celju 20. kolovoza.

Slijede dvije utakmice u pretkvalifikacijama za EuroBasket 2025., Hrvatska će 25. kolovoza gostovati u Poljskoj, dok će tri dana kasnije ugostiti Švicarsku.

Na EuroBasketu Hrvatska je u prvom krugu svrstana u skupinu C koja će se igrati u Milanu, a suparnici će joj biti redom: Grčka 2. rujna (17 sati), Velika Britanija 3. rujna (14.15 sati), Estonija 5. rujna (14.15 sati), Italija 6. rujna (21 sat) i Ukrajina 8. rujna (14.15 sati). Prve četiri reprezentacije iz skupine plasirat će se u osminu finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...
VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom