Obavijesti

Sport

Komentari 110

Velšani remizirali protiv SAD-a, Bale izborio penal pa pogodio

Velšani remizirali protiv SAD-a, Bale izborio penal pa pogodio
9

Amerikanci su od samog početka prijetili Velšanima koji nisu imali niti jednu ozbiljniju šansu za gol. SAD je poveo u 36. minuti nakon što je Pulišić sjajno proigrao Weaha koji je zabio za 1-0

Nogometaši SAD-a i Walesa odigrali su 1-1 (1-0) u dvoboju prvog kola skupine B na svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar.

Pokretanje videa...

argentinski navijači u kataru 00:21

Amerikanci su poveli pogotkom Thimothya Weahe, sina bivšeg dobitnika Zlatne lopte Georgea Weaha, u 36. minuti, a izjednačio je Gareth Bale iz penala u 82. minuti. 

Amerikanci su gotovo redovit sudionik svjetskih prvenstava, dok je Wales posljednji put na Svjetskom prvenstvu nastupio daleke 1958. godine. Mladu i poletnu momčad Amerike predvodila je njihova najveća zvijezda, igrač Chelseaja hrvatskih korijena Christian Pulišić, koji je driblao, asistirao i praktički bio velika pokretačka snaga SAD-a, koji je posve dominirao u prvom dijelu i već tada su mogli riješiti dvoboj.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - United States v Wales

No, nisu ga riješili, i u drugom dijelu su ostali bez snage, što su iskusniji Velšani iskoristili. Njihova najveća zvijezda Gareth Bale, svojevremeno najskuplji igrač svijeta, na ovoj utakmici se pojavio svega dvaput, u 82.minuti.Prvo je znalački postavio nogu i iznudio penala, a potom svojom poznatoj ljevicom donio poravnjane. U svih ostalih 90-tak minuta Bale kao da nije bio na terenu. 

Od samog početka dvoboja mladi Amerikanci su preuzeli kontrolu nad dvobojem, te su predstavljali permanentnu opasnost za velška vrata.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - United States v Wales

U 9. minuti su Amerikanci bili vrlo blizu vodstva - prvo je nakon ubačaja Weaha velški stoper Rodon neoprezno glavom sproveo loptu ka svojim vratima, ali je srećom pogodio vratara Henneseya u prsa, a u nastavku akcije Sargent je udarcem glavom iz blizine pogodio vratnicu.

U 36. minuti su se isplatila sva američka nastojanja. Odigrali su brzu i preciznu akciju, Pulišić je briljantno proigrao napadača Lillea Weaha, koji šalje loptu ispod vratara za 1-0. Velšani su u prvom dijelu ostali bez ijedne opasnije akcije za američka vrata, a Bale je bio praktički nevidljiv.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - United States v Wales

U drugom dijelu je velški izbornik uveo 196 centimetara visokog Kiefera Moorea, i Velšani su postali puno opasniji. U 65. minuti prvi puta pucaju po golu, a američki vratar je obranio šut Daviesa, da bi potom nakon udarca s kuta Moore glavom gađao iznad grede.

U 80. minuti katarski sudac pokazuje na bijelu točku nakon što Zimmerman ruši Balea, a nekad velika zvijezda Tottehama i Reala sam je realizirao kazneni udarac.  I to je bio konačan rezultat jer obje momčadi nisu imale snage za još jedan gol.

U ovoj skupini B, ranije tijekom ponedjeljka, Engleska je pobijedila Iran 6-2. U drugom kolu će, 25. studenoga, igrati Wales i Iran (11 sati) te Engleska i SAD (20 sati).

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO: Kramarić i Sosa uoči Maroka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u Kataru 20.00 , Ahmad bin Ali Stadium
SAD
Weah 36'
1 : 1
Wales
Bale (p) 82'
Sortiranje događaja
90+9'

Kraj susreta. 

Amerikanci su u prvom dijelu susreta dominirali te su u konačnici golom Weaha došli u vodstvo, ali u drugom poluvremenu Velšani su se probudili te sve više prijetili golu Turnera. Iako nisu uspjeli postići pogodak, Bale je izborio penal te zabio s bijele točke i donio svojoj momčadi prve bodove. 

90'+9

Žuti karton zaradio je Acosta zbog prekršaja na Baleu koji je pucao. 

90'+6

Izlazi Ampadu, a ulazi Morrell.

90'+3

Wilson izlazi, a ulazi Thomas. 

90'

Četvrti sudac pokazao je još devet minuta sudačke nadoknade. 

Komentari 110