Obavijesti

Sport

Komentari 31

Amerikanci su nudili 100.000 $ za film o Draženu, odbili smo...

Ja bih radije da taj film naprave naši ljudi. Bilo je još ponuda, ideja, trebamo odabrati. Ja ne bih dokumentarni film nego igrani film. To je neki vrhunac, kaže Draženova majka

VIDEO

Povodom 27. obljetnice smrti Dražena Petrovića ovaj tjedan prisjećamo se njegova veličanstvenog lika i djela.

Teško je, kao i svaka godišnjica njegove pogibije, ali je i lijepo vidjeti da Dražen i dalje izaziva toliko pažnje i emocija. To nisam mogla zamisliti.

Govori nam to Biserka Petrović jutro nakon 27. godišnjice tragične pogibije nezaboravnog Dražena. Ponajbolji europski košarkaš svih vremena dobio je brojne počasti za života (sportaš godine, košarkaš godine...) i nakon smrti u prometnoj nesreći s 28 godina. Spomenik ispred MOO-a u Lausanni, te u Zagrebu, Šibeniku, zatim muzej, trgove, ulice... A ubrzo bismo ga mogli gledati i u filmu.

Pokretanje videa...

Prošlo je 27 godina od kada nas je napustio Dražen Petrović 01:23

- Slovenski menadžer iz Los Angelesa ponudio nam je da Amerikanci snime igrani film o Draženu. Htjeli su otkupiti od nas pravo na ime i da potom mi kao obitelj više nemamo ništa s tim. Ali nije nam to odgovaralo, htjeli bismo imati udjela u tom filmu, da tu bude emocija, pa smo odbili.

Koliko su nudili Amerikanci?

- Bila je riječ od 100.000 dolara. Radili bi oni i seriju, kao produženu verziju filma - kaže nam gospođa Petrović, pa dodaje:

- I naš producent u SAD-u Pete Radović (nagrađivani sportski producent CBS Sportsa, nap. a.) rekao nam je da se strpimo, da će nam ispitati sve o tome, i nije bio zadovoljan ponudom. On mi govori "Ima vremena za film", ali ja kažem da ga i nema toliko, vrijeme curi...

Mladi Dražen o bivšoj državi, Divcu, djevojkama... 'Dirnuli su me, jednom ću se tamo vratiti'
Mladi Dražen o bivšoj državi, Divcu, djevojkama... 'Dirnuli su me, jednom ću se tamo vratiti'

Slovenski menadžer koji je stupio u kontakt s obitelji Petrović je Mitja Okor, a producent i redatelj koji je htio snimati film o Draženu je Steven Oritt. Koji je radio glazbene spotove za Foo Fighters, Muse, OneRepublic..., a od filmova osvojio je četiri nagrade za dokumentarac "American Native". Prije šest godina pokrenuo je svoju produkcijsku kuću "James Lucy Productions" i prvi mu je dugometražni film "My Name is Sara".

Premijera glazbenog spota "Dražen za sva vremena" u MMC Dražen Petrović

- Oni bi i birali glumce, da mi nemamo ništa s tim, što nam se nije dopalo. Draženu nikad motiv nije bio novac, tako govorim i u muzeju, da ne gledaju profit nego da prenesu emociju kroz priču o Draženu - govori Biserka i dodaje:

- Ja bih nekako radije da taj film naprave naši ljudi. Bilo je još ponuda, ideja, i od naših mladih ljudi i iz ostatka Europe. Mi trebamo odabrati.

Mjuzikl Ivice Krajača je pred emitiranjem, korona ga je malo usporila.

Žena koja je Dražena odvela u smrt: Doživjela još dva užasa...
Žena koja je Dražena odvela u smrt: Doživjela još dva užasa...

- Scenarij za film "Nešto jače od mene" redatelja Ivana Turkovića Krnjaka (32) dali su mi da pogledam, sad ću im se ovih dana javiti. Ja ne bih dokumentarni film jer dokumentarističkih stvari ima dosta i u muzeju, na snimkama..., zato bih radije igrani film. To je neki vrhunac - naglašava Draženova majka, uz ipak tajnovitost na kraju:

- Kojeg bih redatelja voljela da režira film o Draženu i za kojeg glumca bih željela da ga glumi ipak neću otkriti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani