Obavijesti

Sport

Komentari 8

Ana, vrati se! Konjuh ispala iz TOP 100 nakon dvije godine...

Ana, vrati se! Konjuh ispala iz TOP 100 nakon dvije godine...
1

Prošle godine stigla je do osmine finala Wimbledona i rankinga karijere - 20. mjesto. Taman kad se činilo da bi mogla pokucati na vrata TOP 10, podvrgnula se drugoj operaciji lakta i propustila ostatak sezone...

VIDEO

Prva asocijacija kad pomislimo na Anu Konjuh trebao bi nam biti njezin razoran backhand, ali nažalost, to trenutačno nije slučaj. Mlada Dubrovkinja sa svojih 20 godina već tri puta bila je na operaciji desnog lakta, što uvelike sprječava njezin proboj u sam vrh svjetskog tenisa, kamo, sudeći prema kvaliteti, definitivno pripada.

Riječ je najvećem talentu hrvatskog ženskog tenisa u posljednje vrijeme. Konjuh je u juniorskoj konkurenciji bila broj 1, dvostruka Grand Slam pobjednica (Australian i US Open) i finalistica Wimbledona. Prvi veći uspjeh među velikim curama, tada 16-godišnja Konjuh ostvarila je upravo u All England Clubu 2014., kada je stigla do 3. kola, gdje ju je izbacila Caroline Wozniacki.

Sljedeće godine, ponovno na travi, došla je do svoje prve, a zasad i jedine titule u Nottinghamu. Bila je to "najmlađa" titula neke tenisačice nakon Tamire Paszek iz 2006. 

Svoj uspjeh karijere Ana je doživjela na US Openu 2016., kada je bila u četvrtfinalu. Tamo se u osmini finala osvetila Agnieszki Radwanskoj, tada četvrtoj tenisačici svijeta, za tragičan poraz u Wimbledonu dva mjeseca ranije, kada nije iskoristila tri meč-lopte, da bi potom uganula gležanj kad je stala na lopticu... Bio je to najveći uspjeh hrvatskih tenisačica nakon 2004. i četvrtfinala Wimbledona Karoline Šprem.

Svi hvalospjevi dobivaju još malo veću težinu ako uzmemo u obzir da je Konjuh svoje prvo "čišćenje" lakta imala na početku 2014., još i prije nego što je zakoračila na WTA tour. Tijekom 2015. često su je mučili bolovi u leđima i vratu, a sljedeće godine zadobila je i spomenuto uganuće gležnja. 

Prošle godine stigla je do osmine finala Wimbledona i rankinga karijere - 20. mjesto. Taman kad se činilo da bi mogla pokucati na vrata TOP 10, podvrgnula se drugoj operaciji lakta i propustila ostatak sezone kako bi se spremila za nova iskušenja. Nakon što je u prvom kolu Brisbanea u siječnju "uništila" Kiki Bertens, lakat se opet javio u sljedećem meču protiv Eline Svitoline...

Ubrzo je i treći put završila na operacijskom stolu. Najgore je to, što se ne zna točno što uzrokuje te silne probleme s laktom kod mlade Dubrovkinje. Od ovog tjedna, Konjuh više nije u TOP 100, gdje je, uz kraći prekid 2016., provela posljednje četiri godine. Trenutno, Ana kombinira treninge i rehabilitaciju. Očekivani povratak je na Roland Garrosu ili početkom travnate sezone, gdje je dosad imala najveće uspjehe. 

Anu Konjuh krase izuzetno jaki, ravni udarci, a prvi servis joj je jedan od najbržih na WTA touru. Kada je kontinuitetu, broj pogrešaka je manji i tada dolaze sjajni rezultati, no do sada joj je to, s obzirom na sve probleme s ozljedama, uspijevalo samo u kraćim periodima. Nadamo se da je napokon došlo vrijeme da se ovaj dubrovački dragulj vrati i zasja u punom sjaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani