Obavijesti

Sport

Komentari 13

Anas Sharbini opet će igrati: Potpisao je za klub iz 1. ŽNL!

Anas Sharbini opet će igrati: Potpisao je za klub iz 1. ŽNL!

Nazvao me predsjednik Nikola Turčić i predložio da se priključim OŠK-u u nastavku sezone! Brzo sam pristao, zašto ne?! Znam sve o klubu otkada je Ahmad počeo igrati, kazao je Anas Sharbini...

VIDEO

Bivši nogometaš Hajduka i Rijeke te bivši hrvatski reprezentativac odlučio je nastaviti s nogometnom karijerom. Prije nešto više od šest godina trčao je za Leom Messijem u Londonu i zabio gol Argentincima, a sada će zaigrati za OŠK iz Omišlja koji se natječe u 1. ŽNL Primorsko-goranske!

Riječ je, dakako, o Anasu Sharbiniju (33) koji je s ozbiljnim nogometom prestao još tamo 2016. godine kada je pukla njegova ljubav s Rijekom, no uredno je primao plaću sve do 2018. godine kada mu je istekao ugovor. Anas je to ljeto odradio nekoliko treninga u Grobničanu, odigrao prijateljsku utakmicu i nestao s nogometne mape. Skroz se maknuo iz nogometa sve do danas kada je odlučio potpisati za Omišalj. 

- Nazvao me predsjednik Nikola Turčić i predložio da se priključim OŠK-u u nastavku sezone! Brzo sam pristao, zašto ne?! Znam sve o klubu otkada je Ahmad počeo igrati na Omišlju - rekao je Sharbini, piše sportcom.hr.

Nogomet ima u malom prstu i ova dvogodišnja stanka je teško mogla utjecati na to, a s kondicijom nikad nije imao problema. E sad je samo pitanje koliko će se zadržati.

Predsjednik OŠK-a je danima držao ovu informaciju pod velom tajne, a Anasa nije bilo teško nagovoriti jer njegov brat Ahmad tamo igra od kolovoza 2020.

Anasu su tek 33 godine, a s ozbiljnim nogometom se prestao baviti u siječnju 2016. godine kada je pukla ljubav s Rijekom, no bez obzira na to je zaslužio mjesto u povijesnim knjigama sada kluba s Rujevice.

U Rijeci je stasao kao igrač i u prvom mandatu proveo od 2005. do 2009. pa je potom zajedno s bratom Ahmadom preselio u Hajduk gdje je bio od 2009. do 2012. Nakon kratke epizode u Al-Ittihadu, vratio se u Rijeku 2013. godine i ostao sve do isteka ugovora.  Za Riječane je odigrao 163 utakmice uz 42 gola i 44 asistencije. Posljednja utakmica u profesionalnom nogometu bila je ona iz listopada 2015. godine protiv Inter Zaprešića.

Soccer - International Friendly - Argentina v Croatia - Upton Park

Svojevremeno je bio jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša s predivnim driblingom i zlatnom desnicom, a definitivno je slavne dane svoje karijere imao 2014. godine kada je u studenom 2014. godine igrao za Hrvatsku protiv Argentine (1-2) te uz to zabio gol Messiju i društvu.

Debitirao je za reprezentaciju 2009. godine protiv Katara, a posljednju utakmicu odigrao 2015. protiv Gibraltara. Za Riječane je odigrao 163 utakmice uz 42 gola i 44 asistencije. Posljednja utakmica u profesionalnom nogometu bila je ona iz listopada 2015. godine protiv Inter Zaprešića.

Definitivno je prerano završio s profesionalnim nogometom, još nekoliko godina je bilo ispred njega, ali očito je kod njega došlo do zasićenja. I šteta što je došlo do toga jer smo od tada zakinuti za pravu nogometnu romantiku koju je proizvodio ovaj nogometni čarobnjak.

Nekad su braća Sharbini harala Prvom HNL, a sada će 1. ŽNL. Od Messija i Argentine do niželigaškog nogometa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica