Obavijesti

Sport

Komentari 211

ANKETA Je li Hajduk oštećen za gol? Je li bio penal na Muriću?

ANKETA Je li Hajduk oštećen za gol? Je li bio penal na Muriću?
6

Umut Nayir zabio je krajem prvog poluvremena nakon gužve u Rijekinu petercu, kad je Nevistiću ispala lopta u duelu s Livajom. No čini se kako je napadač Hajduka ometao Rijekina golmana

VIDEO

Hajduk je drugi put u veljači pobijedio Rijeku na Rujevici 1-0. Junak ovaj put nije bio Mijo Caktaš, nego Lovre Kalinić, koji je obranio penal Franku Andrijaševiću u 95. minuti. Strijelac pobjendničkog gola bio je Umut Nayir.

Bunili su se hajdukovci u 43. minuti Jadranskog derbija na Rujevici. Marco Fossati izveo je slobodnjak s lijeve strane, Rijekinu golmanu Ivanu Nevistiću ispala je lopta, natrčao je Marko Livaja koji ju je pokušao ugurati u gol.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajduk na Braču

Pokretanje videa...

Hajduk na Braču 01:53

Nije uspio, no lopta se odbila do Umuta Nayira koji je na prvoj stativi zakucava u mrežu. Počeo je Turčin slaviti, no glavni sudac Damir Batinić pokazao je da je to bio faul Livaje na Nevistiću i zatražio provjeru kolega iz VAR sobe.

Mario Zebec i Bojan Zobenica sugerirali su mu da gol ne vrijedi, da je doista bio faul na Nevistiću, i on je tu sugestiju prihvatio.

Usporena snimka otkriva da je Nevistiću doista ispala lopta prije kontakta s Livajom, ali i da ga je novi igrač Hajduka ometao u pokušaju da je naknadno uhvati u petercu, gdje se golmane u takvim situacijama ne smije ometati.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu.

Zanimljivo, u 62. minuti Umutu je poništen još jedan gol, ovaj put zbog zaleđa. Ne prevelikog, ali ipak je napadač Hajduka bio malo bliže gol-liniji nego zadnji igrač Rijeke.

Ostalo je tako 0-0 na poluvremenu, a Nayir nije završio među strijelcima, kao ni već u prvoj minuti, kad ga je Livaja fantastično proigrao, a on lobao Nevistića - i čitavi gol. Ipak, treća je bila srća jer je u 72. minuti prihvatio proigravanje Livaje i lijepo prebacio Nevistića za vodstvo "bilih".

Zaleđa nije bilo, ali sporna situacija ipak se dogodila u posljednjim sekundama sudačke nadoknade.

Batinić je pokazao na penal nakon akcije po desnoj strani, kad se učinilo da je Ivan Dolček igrao rukom, a u nastavku akcije Jani Atanasov, uz loptu, po nogama opalio Roberta Murića.

Nakon konzultacija s VAR sobom Batinić je ostao pri svojoj odluci oko penala (nije, doduše, jasno je li zbog ruke ili faula), no Kalinić je Splićanima izvukao velika tri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao