Sport

Komentari 57

Anketa: Plitak potok, play-off ili ćemo gledati Mundijal kod kuće

Anketa: Plitak potok, play-off ili ćemo gledati Mundijal kod kuće

Izbornik neće trebati trošiti previše vremena na pripremu za protivnike jer je protiv Slovaka i Rusa već igrao i pobjeđivao ih. Sa Slovencima, pak, nismo igrali službenu utakmicu 17 godina

Crvena, bijela i plava boja na zastavama dominiraju skupinom H Uefinih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru u kojoj će, uz Hrvatsku, biti i Slovačka, Rusija, Slovenija, Cipar i Malta, odlučeno je na ždrijebu u ponedjeljak u Zürichu.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska trenira u Zagrebu

Vremena za uigravanje pred Zlatkom Dalićem više nema jer će već na prvom sljedećem okupljanju krajem ožujka odigrati čak tri kola kvalifikacija (kako bi se ljetni termin oslobodio za Euro). A gotovo sve protivnike dobro poznaje.

Sa Slovačkom smo igrali u prošlim kvalifikacijama za Euro i pobijedili ih oba puta, Ruse izbacili u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, a bit će zanimljivo vidjeti i kako ćemo se suprotstaviti Sloveniji Matjaža Keka.

Sa zapadnim susjedima nismo igrali više od 12 godina. U kvalifikacijama posljednji put u borbi za Euro 2004., kad smo prošli Pršinim golom na Bežigradu s igračem manje.

Autsajderi u našoj skupini su Cipar i Malta, ali ne i momčadi na kojima će se previše pumpati gol-razlika. Kako god, Hrvatska ima imperativ biti prva u skupini jer samo čelno mjesto vodi izravno na prvi jesenski Mundijal u povijesti u studenom i prosincu 2022. Drugo mjesto znači i pakao dodatnih kvalifikacija.

 

Najčitaniji članci