ANKETA 24SATA: Izaberite idealnu skupinu za Hrvatsku | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 56

Anketa samo za vas: Izaberite idealnu skupinu za Hrvatsku...

Anketa samo za vas: Izaberite idealnu skupinu za Hrvatsku...

Za prošlo Svjetsko prvenstvo smo se nadmetali s Turskom, Islandom, Finskom, Kosovom i Ukrajinom dok smo u play-offu svladali Grčku, no koga ćemo ovaj put izvući? Izaberite vi za nas...

VIDEO

Divno ljeto 2018. To su jedni od događaja koji vam se urežu u pamćenju. Znate točno gdje ste bili taj dan, s kime ste bili, kako ste slavili.

Pokretanje videa...

Dalić o Kovačiću 01:20

Da, prošlo je već više od dvije godine od nevjerojatnog uspjeha 'vatrenih' koji su tog ljeta 2018. godine osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Cijela Hrvatska tada je disala drugačije, živjela drugačije, razmišljala drugačije. Bili su to istinski dani ponosa i slave, trenuci za pamćenje, za povijest.

SP 2018, Hrvatska - Nigerija

Na putu do finala rušili smo Nigeriju, Argentinu, Island, Dansku, Rusiju i Englesku, ali u boju za zlato smo bili neuspješni. Nesreća i brojni drugi faktori nam nisu dopustili da osvojimo povijesni naslov svjetskog prvaka, uspješnija je bila Francuska.

Taj Mundijal već ima svoje mjesto u povijesnim knjigama, to poglavlje je završeno, a za Hrvatsku kreće novo poglavlje. Nova bitka za naslov svjetskog prvaka! No na redu je tek prvi korak.

SP 2018, Hrvatska - Danska

Kuglice su spremne, a reprezentacije čekaju. Danas od 18 sati u Zürichu počinje ždrijeb skupina kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., a Hrvatska će saznati protiv kojih reprezentacija će morati izboriti svoje mjesto koje vodi u Katar.

Ima ukupno šest jakosnih skupina, a 'vatreni' se nalaze u prvoj jakosnoj skupini zajedno sa selekcijama Francuske, Belgije, Engleske, Njemačke, Portugala, Španjolske, Italije, Nizozemske i Danske. Dakle, to su reprezentacije koje ne možemo izvući. 

Virtualni ždrijeb bit će održan u Zurichu 7. prosinca, u prvih pet skupina bit će po pet reprezentacija, a u ostalih pet po šest momčadi. Europske kvalifikacije za mundijal u Kataru započet će u ožujku sljedeće godine, a završit će u studenome.  Izravni plasman osigurat će deset pobjednika skupina, dok će deset drugoplasiranih u baraž zajedno sa još dvije reprezentacije iz Lige nacija u sezoni 2020/2021.

Zagreb: Hrvatska ugostila Švedsku u 3. kolu Lige nacija

Za prošlo Svjetsko prvenstvo smo se nadmetali s Turskom, Islandom, Finskom, Kosovom i Ukrajinom dok smo u play-offu svladali Grčku, no koga ćemo ovaj put izvući?

Hrvatska će izvući po jednog protivnika iz svake jakosne skupine, a koga biste vi htjeli? Tko je po vama najlakši, a tko najteži suparnik?

U ovome slučaju ćete vi za nas 'izvlačiti' kuglice. Za vas smo pripremili anketu s reprezentacijama iz svih jakosnih skupina, a na vama je da izaberete po jednu reprezentaciju iz svake jakosne skupine i tako složite kvalifikacijsku skupinu u kojoj će se Hrvatska boriti za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Kvalifikacije za SP 2022.

1. jakosna skupina: Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španjolska, Italija, Hrvatska, Danska, Njemačka, Nizozemska

2. jakosna skupina: Švicarska, Poljska, Švedska, Wales, Austrija, Ukrajina, Turska, Srbija, Slovačka, Rumunjska

3. jakosna skupina: Rusija, Republika Irska, Norveška, Mađarska, Češka, Škotska, Island, Sjeverna Irska, Finska, Grčka

4. jakosna skupina: Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija, Bugarska, Bjelorusija, Izrael, Gruzija, Luksemburg

5. jakosna skupina: Armenija, Cipar, Farski Otoci, Azerbajdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litva, Latvija, Andora

6. jakosna skupina: Moldavija, Malta, Lihtenštajn, Gibraltar, San Marino

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 56

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal