Obavijesti

Sport

Komentari 26

ANKETA Tko još treba otići iz Hajduka nakon Jakobušića?

ANKETA Tko još treba otići iz Hajduka nakon Jakobušića?
5

Hajduk je napredovao po broju članova, gledatelja, marketinški je za koplje iznad HNL rivala, po broju sponzora, prodanih ulaznica, dresova... Zbog Torcide se naplaćao kazni, a rezultatskog iskoraka nema

VIDEO

Nakon ispadanja od Dinama u polufinalu Kupa, pitali smo vas tko je najveći krivac za stanje u Hajduku. Od 4500 čitatelja, najviše ih je glavnim krivcem označilo trenera Mislava Karoglana (25 posto), odmah do njega je Marko Livaja (23 posto), a predsjednik Lukša Jakobušić dobio je 22 posto. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius 20 posto, a drugi igrači deset posto.

Ipak, Jakobušić je prvi stradao. Nakon četiri uzastopna poraza, uz tek jedan gol (Lokomotiva 1-2, Dinamo dvaput po 0-1, Rijeka 0-1) i oproštaja od trofeja, Karoglan je najavio razgovor o svojoj budućnosti za danas, no klub je smijenio Jakobušića.

Pokretanje videa...

Sažetak NK Rijeka vs HNK Hajduk Split 1:0 01:37

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Rijetki će reći da je neopravdano, i sam je predsjednik najavio da će otići ako ne ispuni ciljeve, i to bi napravio u svibnju. Jer ciljeve ostvario nije.

Hajduk nije ispunio strategiju

Prema pompoznoj klupskoj strategiji od 2021. do 2027. Hajduk bi morao dvaput osvojiti prvenstvo, u ostalim sezonama biti drugoplasirani, barem jedanput osvojiti Kup, skočiti sa 140. do 90. mjesta na Uefinoj ljestvici, barem jedanput nastupit u skupini Lige prvaka, jedanput Europske lige i triputa Konferencijske lige te barem jedanput prezimiti u Europi. Treba i stabilizirati igrački kadar s nogometašima prosječne dobi od 24 do 26 godina i svake sezone promovirati dva juniora u širi izbor prve momčadi. 

Na pola puta Hajduk nije osvojio nijedno prvenstvo, treći je na ljestvici, na Uefinoj je ljestvici pao na 155. mjesto, ni jedanput nije bio ni blizu ulasku u skupinu eurokupova, niti je blizu zacrtanom prosjeku dobi prve momčadi. Jedino je ostvario osvajanje Kupa, i to dvaput.

Hajduk će prodati Pukštasa, Sigura, Sahitija...

U istoj strategiji naveli su i da bi Hajduk morao imati budžet od barem 20 milijuna eura kako bi ostvario ciljeve, no klub to nije uspio ni s više od 30 milijuna eura!? Te s naknadama za najplaćenije igrače koje prelaze i nezamislivih milijun eura po sezoni, a klub je upisao i godišnji minus od 12,5 milijuna eura, akumulirani i puno više, bez obzira na transfer Luke Vuškovića u Tottenham. U 2024. bi se mogli pokriti prodajom Sigura, Pukštasa, Sahitija..., ali u 2025. bi moglo biti problema.

Zagreb: Prva NL Juniori, GNK Dinamo - HNK Hajduk

Jakobušić je na čelu kluba od studenog 2020. i Hajduk je napredovao po broju članova, broju gledatelja na utakmicama, marketinški je za koplje iznad HNL rivala, po broju sponzora, prodanih ulaznica, dresova... Zbog Torcide se naplaćao kazni, a rezultatskog iskoraka ipak nema.

Je li vrijeme za (puno) veće rezove? Ili je dovoljna promjena odlazak Jakobušića?

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna