Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
102 komentara

Anketa: Treba li uz izbornika Babića otkaz dobiti i Balić?

Predsjednik saveza najavio je raspravu članova Upravnog odbora o povjerenju izborniku, koordinatoru i cijelom stručnom stožeru... I dok je Babić gotovo sigurno bivši, pitanje što s legendarnim Balićem

REUTERS
Foto: REUTERS
102 komentara

I dok je otkaz izborniku Željku Babiću nešto što većina hrvatskih navijača danas očekuje i smatra već riješenim, pozicija Ivana Balića na mjestu koordinatora i dalje je klimava. Ivano je formalno šef Babiću i njegovu stožeru i naravno da se s obzirom na igru reprezentacije u posljednje vrijeme i njegova pozicija mora dovesti u pitanje. I dovest će se ako je vjerovati izjavama predsjednika saveza.

No Ivano Balić je i veliko rukometno ime, najveće koje smo imali i njegovo protjerivanje iz kruga reprezentacije moglo bi imati pogubne posljedice kako za atmosferu među igračima tako i za ugled samog saveza na svjetskoj sceni. Da, Ivano je izabrao izbornika, no isto tako, s Ivanom su se o njegovu izboru, a kasnije i reizboru, složili i čelnici saveza.

Nemojmo se lagati, niti jedna odluka, pa tako ni ona najvažnija poput odabira izbornika nije mogla proći bez blagoslova predsjednika, Upravnog odbora i Zorana Gopca. A samim time, ako će se suditi Baliću, morat će se suditi i onima iznad njega. Možda Balićev odabir Babića i nije bio najbolji, ali nije to ni Gopčevo guranje Balića na koordinatorsku poziciju, toliko neprirodnu za rukometnog Mozarta.

Sasvim je jasno da Ivano ne funkcionira najbolje u tako zamišljenom poslu. Odmah u startu pojavili su se problemi u komunikaciji s medijima, nije otišao ni na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, bio je daleko od klupe i momčadi za čiju je koordinaciju prvenstveno zadužen on - koordinator, no nakon reizbora Babića obećao je da će se promijeniti. I je, promijenio se, ispunio sve što su od njega tražili osim što nije pronašao pravog izbornika.

Zoran Gobac koordinatorskom pozicijom rukometnim je krugovima pokušao poslati poruku kako ne stoje priče 'ulice' da HRS olako odbacuje svoje legende. Dao mu je šansu u stilu, 'evo ti majstore, pokaži što znaš', no činjenica je da je i sam morao znati da se Ivano na toj poziciji neće najbolje snaći. I baš zato bila bi prava šteta ako smo legendu svjetskog rukometa tako olako potrošili. I to na mjestu gdje on ne može pokazati sve svoje vrline.

Balić mora biti na klupi reprezentacije, mora biti na oku sucima, delegatima i ono što je najvažnije - hrvatskim igračima. Ne, nije vrijeme da bude izbornik, no Balić je veliki motivator i još već rukometni znalac, a takvima je mjesto odmah uz teren. Jer, sigurni smo, ne bi si hrvatski rukometaši dopustili onakav pad u zadnjih 15 minuta protiv Slovenije da im je Ivano bio blizu i rekao što misli o njihovoj igri.

 
Naši partneri pišu
Message