Obavijesti

Sport

Komentari 102

Anketa: Treba li uz izbornika Babića otkaz dobiti i Balić?

Anketa: Treba li uz izbornika Babića otkaz dobiti i Balić?
1

Predsjednik saveza najavio je raspravu članova Upravnog odbora o povjerenju izborniku, koordinatoru i cijelom stručnom stožeru... I dok je Babić gotovo sigurno bivši, pitanje što s legendarnim Balićem

VIDEO

I dok je otkaz izborniku Željku Babiću nešto što većina hrvatskih navijača danas očekuje i smatra već riješenim, pozicija Ivana Balića na mjestu koordinatora i dalje je klimava. Ivano je formalno šef Babiću i njegovu stožeru i naravno da se s obzirom na igru reprezentacije u posljednje vrijeme i njegova pozicija mora dovesti u pitanje. I dovest će se ako je vjerovati izjavama predsjednika saveza.

No Ivano Balić je i veliko rukometno ime, najveće koje smo imali i njegovo protjerivanje iz kruga reprezentacije moglo bi imati pogubne posljedice kako za atmosferu među igračima tako i za ugled samog saveza na svjetskoj sceni. Da, Ivano je izabrao izbornika, no isto tako, s Ivanom su se o njegovu izboru, a kasnije i reizboru, složili i čelnici saveza.

Nemojmo se lagati, niti jedna odluka, pa tako ni ona najvažnija poput odabira izbornika nije mogla proći bez blagoslova predsjednika, Upravnog odbora i Zorana Gopca. A samim time, ako će se suditi Baliću, morat će se suditi i onima iznad njega. Možda Balićev odabir Babića i nije bio najbolji, ali nije to ni Gopčevo guranje Balića na koordinatorsku poziciju, toliko neprirodnu za rukometnog Mozarta.

Sasvim je jasno da Ivano ne funkcionira najbolje u tako zamišljenom poslu. Odmah u startu pojavili su se problemi u komunikaciji s medijima, nije otišao ni na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, bio je daleko od klupe i momčadi za čiju je koordinaciju prvenstveno zadužen on - koordinator, no nakon reizbora Babića obećao je da će se promijeniti. I je, promijenio se, ispunio sve što su od njega tražili osim što nije pronašao pravog izbornika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zoran Gobac koordinatorskom pozicijom rukometnim je krugovima pokušao poslati poruku kako ne stoje priče 'ulice' da HRS olako odbacuje svoje legende. Dao mu je šansu u stilu, 'evo ti majstore, pokaži što znaš', no činjenica je da je i sam morao znati da se Ivano na toj poziciji neće najbolje snaći. I baš zato bila bi prava šteta ako smo legendu svjetskog rukometa tako olako potrošili. I to na mjestu gdje on ne može pokazati sve svoje vrline.

Balić mora biti na klupi reprezentacije, mora biti na oku sucima, delegatima i ono što je najvažnije - hrvatskim igračima. Ne, nije vrijeme da bude izbornik, no Balić je veliki motivator i još već rukometni znalac, a takvima je mjesto odmah uz teren. Jer, sigurni smo, ne bi si hrvatski rukometaši dopustili onakav pad u zadnjih 15 minuta protiv Slovenije da im je Ivano bio blizu i rekao što misli o njihovoj igri.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram