Obavijesti

Sport

Komentari 31

Odlični Delija u finalu PFL-ova turnira! Slavio pa zaplakao. Sad je na korak od milijun dolara!

Odlični Delija u finalu PFL-ova turnira! Slavio pa zaplakao. Sad je na korak od milijun dolara!

Dobro je prvu rundu otvorio hrvatski borac i skupljao bodove. No, u drugoj je bolji bio Rus te je treća odlučivala o svemu. Hrabri Dubrovčanin skupio je snage i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca i ušao u finale

Kakva je to bila noć za Antu ‘Walking Trouble’ Deliju (30, 19-4) koji je hrabrim nastupom ušao u finale PFL-ova teškaškog turnira! Znao je da je s druge strane odlični Denis Goltsov (30, 27-10) koji je jedan od favorita za osvajanje turnira, ali pokazao je Delija, kako je i sam rekao, da je spreman pobijediti sve!

Pokretanje videa...

Ante Delija: ‘Za prve mečeve nisam bio plaćen, tek u Rusiji i Japanu sam nešto zaradio’ | REAKCIJA 04:13

Nakon meča slomile su emocije hrabrog Dubrovčanina koji je pao pod noge Mirku 'Cro Copu' Filipoviću, a hrvatska ga je legenda tješila i ohrabrila porukom da je on pobjednik te su, nakon objave kako su suci jednoglasno odlučili (3x 29-28) kako je pobjednik meča naš Ante, zajedno sa Stipom Drvišem proslavili ovaj veliki uspjeh.

Odlično je otvorio meč hrvatski borac te je u prvoj rundi marljivo skupljao bodove. Čak je i pozivao Rusa na otvorenu razmjenu, a uspio je i preokrenuti Rusa na parteru te mu na kraju runde i raskrvariti nos što je bio dodatni forte. Valja priznati da je druga runda bila cijela u znaku Goltsova.

Delija i Goltsov oči u oči zadnji put prije polufinala: Ante je 2,5 kile lakši od protivnika na vagi
Delija i Goltsov oči u oči zadnji put prije polufinala: Ante je 2,5 kile lakši od protivnika na vagi

Odlično je pogađao Rus i kontrolirao situaciju, ali pred sam kraj runde je pogriješio te ga je Ante uspio srušiti, ali bodovno je ona sigurno otišla na stranu Goltsova. Nije bilo dileme, treća će runda odlučivati o pobjedniku. A odlični Delija odmah je srušio Goltsova i pola runde imao kontrolu u parteru. Nakon što se Rus izvukao, stisnuo ga je Dubrovčanin uz žicu te su se tamo nadmudrivali, ali odlično je taktički Ante borbu priveo kraju i odmah digao ruke nakon kraja treće runde.

Suci su dugo vijećali, ali na kraju su jednoglasno odlučili kako je pobjednik meča naš Ante Delije koji je tako ušao u finale PFL-ova turnira te će se tamo naći 27. listopada protiv Brune Cappelozze (32, 13-5) koji je nokautirao Jamellea Jonesa (33, 12-7). Bit će to veliki revanš nakon što je Brazilac iznenađujuće nokautirao Antu na otvaranju turnira, a Delija sad ima veliku priliku za uzvrat.

Osvajanjem turnira Delija bi zaradio vrtoglavih milijun dolara!

POGLEDAJTE VIDEO: NA TRENINGU S DELIJOM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
ANTE JE POBJEDNIK!

Sva tri suca su s 29-28 odlučili kako je finalist PFL-ova turnira Ante Delija!

3. RUNDA

Odmah je Ante krenuo u rušenje na otvaranju treće runde i uspio u tome! Pokušavao se Goltsov izvući s leđa, ali dobro ga je kontrolirao Delija. No, nije Goltsov bezveze prvak u combat sambu te se jako dobro branio na leđima. 

Nakon gotovo tri minute digao se Goltsov, ali Delija ga je držao na žici. Pokušao je Rus izvući polugu na ruci, ali odlično se obranio Ante. Vido je izmoren Delija bio na kraju runde, ali nije odustajao. 

Ante je na kraju runde digao ruke i sad čekamo odluku sudaca! Slomile su emocije hrvatskog borca i pao je pod noge Mirka Cro Copa.

2. RUNDA

Otvorio je drugo rundu Goltsov kombinacijom direkta i low kicka, ali nije to uzdrmalo Deliju koji se cijelo vrijeme smiješio. Pokušao je Rus s lijevim high kickom, ali završilo je to u bloku. Srušio je zatim Antu uz žicu, a primio je dosta štete Delija, no uspio se nakon dosta udaraca pridići! 

Trebalo je snage za to nakon primljene štete, ali pokazao je hrabrost hrvatski borac. I nedugo nakon toga pogriješio je Rus pa je Delija zavšrio kao gornji u parteru! Ipak, obranio se Rus do kraja runde te je izgledno da će se o pobjedniku odlučivati u trećoj rundi.

1. RUNDA

Otvorio je Delija pokušajem single lega, ali obranio je to Goltsov. Odmah su krenuli na žicu gdje je Delija pokušao izvući dobru situaciju. Na kraju su se razdvojili pa je došlo do razmjene udaraca u kojima je Ante pozivao Rusa na razmjenu.

Nedugo nakon toga stušio ga je Golstsov i došao u dominantnu poziciju, no uspio ga je Ante preokrenuti i doći u gornju poziciju u parteru! Ante je dobro pogađao Rusa kojemu je prokrvario nos te je Delija marljivo skupljao bodove do kraja runde.

Prva je runda gotovo sigurno otišla na Antinu stranu.

KRENUO JE MEČ!

Meč je krenuo, sretno Ante!

Komentari 31