Obavijesti

Sport

Komentari 3

Anto Nobilo: Očekujemo dobre rezultate i medalje na OI u Riju

Anto Nobilo: Očekujemo dobre rezultate i medalje na OI u Riju
1

"Ne želimo stvarati pritisak, ali od sestara Zaninović i Grgića očekujemo dobar rezultat. Taekwondo je među četiri najuspješnija olimpijska sporta u Hrvatskoj"

VIDEO

Novoizabrani predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Ante Nobilo u srijedu je izjavio kako od naših boraca očekuje dobre rezultate na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a sestre Ana i Lucija Zaninović i Filip Grgić najavili su kako će dati sve od sebe kako bi u Riu osvojili medalje.

- Ne želimo stvarati pritisak, ali od sestara Zaninović i Filipa Grgića na OI očekujemo dobar rezultat jer s tri medalje koje su taekwondoaši osvojili do sada na olimpijskim igrama, taekwondo je među četiri najuspješnija olimpijska sporta u Hrvatskoj - rekao je Nobilo na konferenciji za novinare u Splitu.

Taekwondo nije egzotika

Po njegovim riječima, plan je da se na OI u Riju taekwondo po rezultatima potvrdi kao najuspješniji pojedinčani sport u Hrvatskoj, iako on u percepciji trenutačno nema taj značaj.

- Moja zadaća, kao predsjednika Hrvatskog taekwondo saveza, jest da se promjeni ta percepcija, to jest da nas se prihvati kao najbolji pojedinačni sport u Hrvatskoj, te da oni koji stvaraju uvjete za razvoj sporta shvate kako taekwondo u Hrvatskoj nije nikakav egzotični sport - poručio je Nobilo.

Naglasio je kako je optimist glede perspektiva taekwondoa u Hrvatskoj jer u juniorskom naraštaju postoje oni koji već sada pokazuju da će uspješno naslijediti sestre Anu i Luciju Zaninović i Filipa Grgića.

Nobilo je naglasio kako Hrvatski taekwondo savez nije dovoljno dobro pozicioniran u tijelima Svjetske taekwondo federacije (WTF).

- U središnjim tijelima Svjetske taekwondo federacije, u kojima se donose odluke, mi nemamo nijednog predstavnika i tu moramo napraviti prodor, ali što se tiče  naše reprezentacije i izbornika Tonija Tomasa oni uživaju iznimno veliki ugled diljem svijeta, te na neki način saniraju nedovoljnu zastupljenost naših dužnosnika - kazao je Nobilo, te dodao je kako se sa vodstvom WTF-a pregovara o mogućem osnivanju Europskog taekwondo centra u Skradinu gdje postoji odlična baza.

Ovo su mi prve Olimpijske igre

Filip Grgić je istaknuo kako sada brusi formu za OI, te da su WTF President kup u Bonnu sljedećeg tjedna, te Europsko prvenstvo u svibnju dio priprema za Rio.

- Prvi puta ću sudjelovati na Olimpijskim igrama i maksimalno ću se priporemiti i dat ću sve  od sebe da osvojim olimpijsku medalju jer je to jedino odličje koje mi nedostaje u mojoj karijeri - kazao je Grgić, koji će se natjecati u kategoriji do 68 kilograma.

Očekujem medalju

Ana Zaninović, koja će se na OI u Riju boriti u kategoriji do 57 kilograma, istaknula je kako joj je ambicija osvajanje olimpijske medalje.

- Očekujem dobar trenažni proces do Olimpijskih igara u Riju i osvajanje medalje bilo kojeg sjaja - kazala je Ana Zaninović.

Lucija Zaninović, koja će se na OI u Riju natjecati u kategoriji do 49 kilograma, istaknula je kako joj je najvažnije da Rio dočeka zdrava.

- Nitko neće biti sretniji od mene ako u Riju osvojim medalju - rekla je Lucija.

Do sada su tri hrvatske taekwondoašice osvajale medalje na OI. Lucija Zaninović je na OI u Londonu 2012. godine osvojila brončanu medalju, a  medalje istog sjaja su osvojile i Martina Zubčić i Sandra Šarić na OI u Pekingu 2008.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou