Obavijesti

Sport

Komentari 10

Anzulović i cijela njegova ekipa imaju koronu! 'Boljelo me sve, nakljukali su me antibioticima'

Anzulović i cijela njegova ekipa imaju koronu! 'Boljelo me sve, nakljukali su me antibioticima'

Ja nisam nešto posebno zabrinut, ali kroz sve ovo puno je teže prolaziti bez obitelji, a od nje sam udaljen više tisuća kilometara, rekao je bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije...

VIDEO

Većina sportova je započela, u nekim državama navijači su se vratili na tribine, ali situacija oko korona virusa u sportu je sve gora i gora. Covid je stvarao velike probleme u ABA ligi, Euroliga je poduzela najveće moguće mjere, a korona sada stvara probleme i u VTB ligi u kojoj nastupaju klubovi iz Rusije, Kazahstana, Bjelorusije, Estonije i Poljske.

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 02:35

U tome natjecanju nastupa Jenisej Krasnojarsk, klub bivšeg hrvatskog izbornika Dražena Anzulovića, a njegova momčad neko vrijeme neće igrati jer je čak 12 od 13 igrača zaraženo virusom te uz to i sedam članova stručnog stožera, uključujući i njega samog.

- Čak 12 od 13 naših igrača je pozitivno na Covid-19, a pozitivno je i sedam članova stručnog stožera, skupa sa mnom i kondicijskim trenerom Matom Pasarićem. U izolaciji jedino nije naš Amerikanac Leyton Hammonds koji je bio ozlijeđen pa s nama nije trenirao niti je igrao utakmice - rekao je Dražen Anzulović za Večernji list. 

Prvo su petorica igrača bila zaražena, a vodstvo lige je, unatoč tome, prisililo Jenisej da odigra utakmicu protiv Tsmoki Minska. To je stvorilo nove probleme jer je cijela bjeloruska momčad također morala u izolaciju.

- S obzirom na to da njegov test nije stigao do početka utakmice, već nakon nje ispalo je da je Hogue igrao zaražen. A od našeg liječnika sam čuo da je sada i gotovo cijela momčad Tsmokija također u izolaciji.

Cijela momčad mora boraviti u izolaciji dok ne prebole koronu, utakmica protiv Uniksa je otkazana, a u pitanju je i ona protiv Kaleva koja se igra 25. listopada.

Druga kvalifikacijska utakmica za SP u košarci, Hrvatska - Poljska

A kakve simptome ima bivši hrvatski izbornik?

- Prvi dan sam osjećao bolove u mišićima, nogama i ramenima, a boljela me i glava. Tada su me nakljukali antibioticima i dobro sam se osjećao, ali kada su me skinuli s toga, tri dana sam spavao. A puls mi je naglo skočio kada sam krenuo promijeniti posteljinu. Više nemam temperaturu, ali i dalje osjećam slabost i preznojavam se. Ja nisam nešto posebno zabrinut, ali kroz sve ovo puno je teže prolaziti bez obitelji, a od nje sam udaljen više tisuća kilometara - kazao je Anzulović koji će u karanteni morati biti do 21. listopada.

Zula je u Krasnojarsk, koji se nalazi u dalekom Sibiru, stigao 2019. godine, nakon otkaza u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji koja je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo doživjela debakl. Prošle sezone je krenuo dobro, ali zaustavila ih je korona zbog čega je cijela sezona poništena. Ovaj put su krenuli s dva poraza, ali njegova momčad neko vrijeme neće biti na parketu zbog korone koja je zaustavila sve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...