Obavijesti

Sport

Komentari 66

Arapi tvrde da Mamić preuzima UAE! 'Dogovor je još daleko, on je fokusiran samo na Dinamo'

Arapi tvrde da Mamić preuzima UAE! 'Dogovor je još daleko, on je fokusiran samo na Dinamo'

Zoran Mamić ima više nego uspješnu sezonu na klupi Dinama. Osigurali su 'europsko proljeće' i igraju fenomenalno. Hoće li Zoki napustiti Dinamo baš sad, kad je na vrhu?

VIDEO

Bivši trener Al Aina, a sadašnji Dinama Zoran Mamić pristao je preuzeti funkciju izbornika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), tvrdi tamošnji medij Gulf Today.

Pokretanje videa...

Mamić nakon Wolfsbergera 03:17

Nogometni savez UAE-a jasno je dao do znanja da želi dovesti trenera koji ima iskustva u AGL-u (Liga Ujedinjenih Arapskih Emirata). Zoran Mamić odveo je 2018. Al Ain do rekordnog 13. naslova prvaka i prvog nakon tri godine bez većeg trofeja. 

Interesa je bilo i prije nego što je Mamić postao trener Dinama, ali on je u ovom trenutku samo fokusiran na završnicu jesenskog dijela sezone s Dinamom.

Rotterdam: Zoran Mamić na konferenciji za medije nakon pobjede Dinama

- Očekuje se da će Mamić potpisati ugovor nakon raskida ugovorom s Dinamom, što bi se trebalo dogoditi u narednih nekoliko dana. Neki izvori navode da će potpisati dvogodišnji ugovor za kojeg bi trebao zaraditi četiri i pol milijuna eura - pišu arapski mediji.

Tamošnji savez nedavno je smijenio kolumbijskog stratega Jorgea Luisa Pinta koji je na SP-u 2014. doveo Kostariku do četvrtfinala. Pinto je vodio momčad u tek tri prijateljske utakmice tijekom pet mjeseci. 

Očito je Mamić ostao u odličnim odnosima s ljudima iz arapskog nogometa, no teško je povjerovati da bi otišao s Dinamove klupe baš sada, kad je na vrhu. Dinamo je osigurao 'europsko proljeće' kolo prije kraja grupne faze i tek treba vidjeti s kim će se 'pohrvati' u Europi, a kako izgledaju na terenu, mogu se boriti sa svima. 

Osijek ugostio Dinamo u 12. kolu HT Prve lige

Kako saznajemo iz klupskih izvora, interes Emirata stalno postoji, za izbornika ga žele i najbolji igrači te reprezentacije. Mamić je ostavio trag u toj zemlji, s Al Ainom je ostvario sjajne rezultate i došao do finala klupskog SP-a. Kako doznajemo, informacije o njegovom dolasku na mjesto izbornika su netočne. Zasad nema pregovora.

Podsjetimo, Mamić je dosad u karijeri vodio Dinamo nakon čega je otišao put Saudijske Arabije gdje je na čelu Al-Nassra proveo 20 utakmice prije nego što se zaputio u spomenuti Al-Ain. Tamo je proveo dvije lijepe godine pa se odlučio vratiti u Saudijsku Arabiju, ali ovog puta u Hilal. I tamo je zadovoljio struku s 11 pobjeda u 16 utakmica, ali se odlučio vratiti u 'svoj' Dinamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao