Sport

Komentari 136

Ima prijenosa, ali ne na HRT-u: Rusi i 'vatreni' na ArenaSportu

Ima prijenosa, ali ne na HRT-u: Rusi i 'vatreni' na ArenaSportu

Nakon što smo utakmicu protiv Gibraltara mogli pogledati samo putem YouTubea, gostovanje "vatrenih" u Rusiji bit će dostupno tek korisnicima MAXtv-a (ArenaSport)

Činilo se kako po prvi put svi pratitelji hrvatske nogometne reprezentacije neće moći izravno pogledati jednu utakmicu "vatrenih", no to se neće dogoditi. Prijateljska utakmica između Rusije i Hrvatske (utorak, 17 sati) izravno će se prenositi na ArenaSportu 1, potvrdio je HNS.

Hrvatska radiotelevizija navodno je ponudila vrhuški HNS-a 20.000 eura za otkup prava prijenosa utakmice iz Rostova, no to nije zadovoljilo apetite čelnih ljudi krovnog hrvatskog nogometnog tijela koje HRT-u nije ni odgovorilo na upit.

Utakmica A-selekcije hrvatske nogometne reprezentacije tako po prvi put neće biti javno dostupna širem gledateljstvu jer je mogu gledati samo korisnici MAXtv-a. Podsjetimo, u lipnju je prijateljski ogled Hrvatske i Gibraltara u Varaždinu prenošen putem YouTubea.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

Zadovoljstvo nam je obavijestiti navijače hrvatske reprezentacije kako je postignut dogovor oko televizijskog prijenosa utakmice između Rusije i Hrvatske koja će se moći pratiti na kanalu Arena Sport 1.

Hrvatski nogometni savez svakoj utakmici hrvatske reprezentacije pristupa sa željom da je prikaže što većem broju navijača putem malih ekrana.

Dokaz tome je i HNS-ov plan da uskoro krene s emitiranjem Hrvatske nogometne televizije, platforme na kojoj će se moći pratiti nastupi svih hrvatskih reprezentacija.

Istodobno, zadatak je Hrvatskog nogometnog saveza čuvati imidž i vrijednost hrvatske nogometne reprezentacije koja je iznimno uspješna, popularna i uvijek rado gledana.

Stoga Savez ne može prihvatiti bilo kakvu ponudu, poput podcjenjujuće, da ne kažemo i uvredljive ponude Hrvatske radiotelevizije. Interes je Hrvatskog nogometnog saveza da sve utakmice hrvatske reprezentacije budu prenošene na nacionalnoj televiziji, no HRT po tko zna koji puta pokazuje da to nije i njihov interes.

Zanimljivo, HRT se voli pohvaliti velikim brojkama za vrijeme utakmica reprezentacije, pa smatramo da HRT to treba biti voljan i honorirati te time ispoštovati želje svojih pretplatnika. Ovo nije prvi puta da smo doživjeli veliko razočaranje u razgovorima s HRT-om i ne čudi nas da je sport gotovo nestao s javne televizije.

Nažalost, bojimo se da nacionalna televizija neće vidjeti svoj interes niti u prijenosima prijateljskih utakmica hrvatske reprezentacije u terminu u ožujku pa bismo se mogli suočiti sa sličnom situacijom.

HNS ne smatra kako je bilo koja televizija pretplaćena na prijenose hrvatske reprezentacije pa ako u HRT-ovoj strategiji nema mjesta i proračuna za sport, ili konkretno za Vatrene, postoje televizije koje razumiju i poštuju vrijednost hrvatskog nogometa.

Uživajmo zajedno u bogatom nogometnom danu na Arena Sportu 1. Od 17 sati pratite prijenos utakmice Rusija - Hrvatska, a od 18:45 prijenos kvalifikacijskog susreta mladih reprezentacija Hrvatske i Španjolske.

Najčitaniji članci