Obavijesti

Sport

Komentari 0

Argentinac kao Petrić: Golman dobio crveni u raspucavanju pa njegov suigrač skinuo penal!

Argentinac kao Petrić: Golman dobio crveni u raspucavanju pa njegov suigrač skinuo penal!

Golman Orlanda prilikom izvođenja penala nije stajao na gol-liniji, a u SAD-u takve prekršaje kažnjavaju žutim kartonom. Problem je što je Gallese već imao žuti pa ga je morao na golu zamijeniti suigrač...

VIDEO

Jeste li ikada vidjeli da golman dobio crveni karton tijekom jedanaesteraca? E pa u SAD-u je baš sve moguće. Čak i to. 

Orlando i New York su se borili za četvrtfinale play-offa MLS lige, a rezultat nakon 120 minuta bio je 1-1 pa su jedanaesterci odlučivali pobjednika. Nešto najgore za svakog navijača. Neizvjesnost i pritisak, stres, a srce tuče kao ludo. Možete misliti kako je bilo navijačima Orlanda kada su vidjeli da je sudac isključio njihovog golmana i to u osmoj seriji raspucavanja.

Golman Orlanda Pedro Gallese je pri rezultatu 4-3 za svoju momčad obranio penal protivničkom igraču i ludnica je mogla početi. Bio je to odlučujući penal kojim je osigurao pobjedu svome klubu. No tako je on mislio. Glavni sudac je ubrzo prekinuo slavlje, konzultirao se s VAR sobom i dao Galleseu drugi žuti karton, odnosno crveni! 

MLS: New York City FC at Orlando City SC

Razlog? Prilikom izvođenja penala golman nije stajao na gol-liniji, a to je jedno od osnovnih pravila tijekom izvođenja jedanaesteraca. S time su se europski suci borili godinama dok se nije pojavio VAR, ali pravila u SAD-u su rigoroznija. Kod ovakvih prekršaja nema opomene već ide odmah žuti karton, a kako je Gallese požutio u 103. minuti, to je značilo isključenje.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

- Drugi žuti karton je zbog izlijetanja, jer se u trenutku izvođenja udarca pomjerio sa gol-linije i nijedan dio noge nije bio u dodiru s gol-linijom. Ovaj prekršaj zahtijeva obaveznu kaznu prema pravilima igre za 2019/20, po kojima se MLS igra u regularnoj sezoni i play-offu - objasnili su iz MLS-a.

MLS: New York City FC at Orlando City SC

Kako izmjene u penalima nisu dopuštene, trener je morao odabrati jednog igrača koji će stati na gol. Izbor je pao na Argentinca Rodriga Schlegela. Portugalac Nani je promašio penal, New York zabio oba i rezultat je bio 5-5. A onda je stvar u svoje ruke uzeo Schlegel koji inače igra stopera. Sjajno je obranio Thorarinssonu i svojoj momčadi osigurao meč loptu, a Michel je zabio posljednji penal i Orlando odveo u četvrtfinale. 

MLS: New York City FC at Orlando City SC

Bila to prava ludnica u gradu Disneylanda u kojoj je jedan Argentinac postao junak. Dočekao je svojih 'pet' minuta slave jer mu je to bio tek treći nastup u ovoj sezoni. Minute je dobivao na kapaljku, nije bio u planovima trenera, a onda se postao junačina. Skinuo je nevjerojatno bitan penal i spasio svoju momčad ispadanja. I podsjetio nas na našeg Mladena Petrića.

Bivši hrvatski nogometaš istu stvar je napravio 2006. godine kada je Basel odigrao 2-2 s Nancyjem u Kupu Uefa, a Petrić je obranio jedanaesterac u posljednjoj sekundi utakmice. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'
NAJ-POTEZ UTAKMICE

Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'

Toni Kroos krasnom je asistencijom omogućio Viniciusu da zabije vodeći gol kod Bayerna. Trener Carlo Ancelotti ističe: Bellingham je imao grčeve, imam jake adute na klupi (Modrića, op.a.) i moram ih iskoristiti
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger