Obavijesti

Sport

Komentari 63

Armada je protiv novog datuma osnutka Rijeke: Nema mjesta za tu boju! Znamo otkad postojimo

Armada je protiv novog datuma osnutka Rijeke: Nema mjesta za tu boju! Znamo otkad postojimo

Na Rujevici ove godine slave 115 godina postojanja kluba i to će ovjekovječiti posebnim retro dresom. To je mnogim navijačima sporno jer Rijeka formalno postoji od 1946.

VIDEO

Nogometaši Rijeke u nedjelju će od 21 sat protiv Šibenika na Rujevici istrčati u retro dresovima crne boje koji su izazvali brojne polemike.

Na dresu je utisnuta brojka 1906 koja predstavlja godinu osnutka kluba, što mnogi spore jer je tad osnovano gradsko sportsko društvo Olympia. Rijeka, kao nasljednik Sportskog društva Kvarner, postoji od 1946.

POGLEDAJTE VIDEO: Retro dres Rijeke

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

Retro dres sadrži i grbove Olympije, Glorije, Fiumane, Kvarnera i Rijeke te pripadajuće boje klubova. Tu su i detalji na rukavima, riječki orao i morčić, simboli grada.

No navijačkoj skupini Armadi ne sviđa se promjena povijesti i proslava 115. rođendana koju su najavili u klubu.

"Klub navijača Armada Rijeka ovim putem ima potrebu izraziti svoje mišljenje i nezadovoljstvo povodom nastupanja HNK Rijeke u novim tzv. „retro“ dresovima, u bilo kojoj utakmici koja će se održati u budućnosti, počevši od najavljene u nedjelju protiv HNK Šibenik", priopćili su iz Armade i nastavili:

"Svi mi koji naš klub pratimo malo duže dobro znamo kako je godina osnutka HNK Rijeke 1946. (kao NK Kvarner), a u daljnje objašnjavanje povijesti ovom prilikom ne želimo ulaziti.

Ovim putem se izrazito protivimo takvim postupcima kojima se mijenja naša povijest, godina osnutka, a sada očito i dres, pa samim time i naše klupske boje, a dobro se zna da su to plava i bijela. Za druge boje na dresu nema mjesta, pa bio on i treći ili trening dres.

Stoga ovom prilikom apeliramo na inicijatore ove ideje da se ne vode modernim europskim trendovima, već da za promjenu poslušaju mišljenje navijača, odnosno članova kluba.

Sve u svrhu poboljšanja rada, vizualnog identiteta, te općenito za boljitak HNK Rijeke - jer ipak je klub iznad svakog pojedinca, pa i nas!

Zato pozivamo sve navijače da prije svega dođu na utakmicu protiv Šibenika poderu grla i pruže podršku igračima jer oni to zaslužuju te da dođu u dresovima i bojama najdražeg nam kluba PLAVO - BIJELIM!"

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener