Obavijesti

Sport

Komentari 34

Asistencija Badelja za prolaz 'viola', Guarín je slomio Celtic

Asistencija Badelja za prolaz 'viola', Guarín je slomio Celtic
9

Milan Badelj i Domagoj Vida igrali su 90 minuta u slavljima Fiorentine i kijevskog Dynama, baš kao i Ivica Vrdoljak u porazu Legije. Mateo Kovačić igrao je u finišu

VIDEO

Milan Badelj bio je jedan od najboljih igrača Fiorentine u sjajnoj pobjedi nad Tottenhamom u uzvratu 1/16 finala Europske lige na stadionu Artemio Franchi. "Viole" su slavile 2-0 i tako nadogradile dobar nastup iz prve utakmice na White Hart Laneu, kada su izborili remi 1-1.

Hrvatski reprezentativac u 54. minuti utakmice gurnuo je u kontru Marija Gómeza koji se sjurio prema Llorisu i mirno zaključio akciju za domaće vodstvo. Potpunu erupciju oduševljenja domaćih navijača donio je Mohamed Salah golom za 2-0 u 72. minuti. Badelj je igrao cijelu utakmicu, a u 36. minuti dobio je žuti karton.

Milanski Inter također je izborio osminu finala golčinom Freddyja Guarína u samom finišu utakmice protiv Celtica. Škoti su se uspješno branili veći dio utakmice iako su od 37. minute bili bez isključenog Virgila van Dijka, ali su na kraju ipak pali. Mateo Kovačić igrao je posljednjih deset minuta, dok Marcelo Brozović nema pravo nastupa.

Unatoč porazu u prvoj utakmici u Francuskoj, kijevski Dynamo okrenuo je na svom stadionu prednost Guingampa i s ukupnih 4-3 prošao dalje. Domagoj Vida igrao je cijelu utakmicu za pobjednike, a Teodorczyk, Buyalskiy i Husev (penal) donijeli prolazak Ukrajincima. Kratko veselje Francuzima golom za 2-1 u 66. minuti donio je Christophe Mandanne.

Golijada u Mönchengladbachu

Branitelj naslova Sevilla u uzbudljivoj je utakmici na Borussia Parku remizirala s Mönchengladbachom 2-2 i zbog pobjede u prvoj utakmici prošla dalje. Martin Stranzl autogolom u osmoj minuti podebljao je prednost Andalužana, a u 19. minuti Granit Xhaka izjednačava rezultat. Radost domaćih nije dugo trajala jer je Vitolo u 26. zabio za novo vodstvo Seville. Thorgan Hazard vratio je nadu Nijemcima, no u nastavku je Xhaka dobio drugi žuti i tu je bio kraj nadanjima. Konačnih 3-2 za Sevillu postavio je Vitolo u 79. minuti.

Legia hrvatskog veznjaka Ivice Vrdoljaka nije se dobro provela u uzvratu protiv Ajaxa na Nacionalnom stadionu u Varšavi. Nakon domaće pobjede 1-0 u prvoj utakmici, Nizozemci su u gostima zabili još tri komada i tako lakoćom izborili osminu finala. Dva je gola zabio Arkadiusz Milik, a jedan Viergever. Domaćini su dobili pet žutih kartona, među njima je bio i Vrdoljak, koji je odigrao svih 90 minuta.

Kraj za Dinamova "krvnika"

Red Bull Salzburg bio je na dobrom putu prema osmini finala nakon što je u prvoj utakmici protiv Villarreala izvukao poraz 2-1, a kod kuće poveo preko Marca Djuricina. Međutim, Španjolci su dvama golovima Lucasa Vietta i jednim Giovanija Dos Santosa okrenuli ogled u svoju korist.

U ranijem terminu od 18 sati dva ruska kluba na domaćem terenu izborila su osminu finala. Zenit je s ukupnih 4-0 ispratio PSV, a moskovski Dinamo svladao Anderlecht 3-1.

Europska liga, 1/16 finala, uzvratne utakmice:

  • Zenit - PSV 3-0 (uk. 4-0)
  • Dinamo Moskva - Anderlecht 3-1 (3-1)
  • Inter - Celtic 1-0 (4-3)
  • Fiorentina - Tottenham 2-0 (3-1)
  • Red Bull Salzburg - Villarreal 1-3 (2-5)
  • Dynamo Kijev - Guingamp 3-1 (4-3)
  • Legia Varšava - Ajax 0-3 (0-4)
  • Borussia Mönchengladbach - Sevilla 2-3 (2-4)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka