Obavijesti

Sport

Komentari 50

Atalanta srušila rekord star 68 godina, Gasperini bijesan: 'Ovo je ludilo, ovo ima samo u Italiji'

Atalanta srušila rekord star 68 godina, Gasperini bijesan: 'Ovo je ludilo, ovo ima samo u Italiji'

U drugim zemljama to nije penal. Ovakvu sudačku interpretaciju pravila kad je u pitanju igranja rukom u kaznenom prostoru možete vidjeti samo u Italiji, osvrnuo se bijesni Gasperini na utakmicu s Juveom

VIDEO

Atalanta je izjednačila rekord talijanske Prve lige star 68 godina, jer ima trojicu igrača koji su u jednoj sezoni zabili 15 ili više golova. Slovenski veznjak Josip Iličić i kolumbijski centarfor Duvan Zapata postigli su po 15 pogodaka, a Luis Muriel, krilni napadač iz Kolumbije, zabio je 17 golova. 

 Posljednja momčad koja je imala trojicu igrača sa barem 15 golova u jednoj sezoni bio je Juventus (1951-52), kada su to ostvarili Ermes Muccinelli, Giampiero Boniperti i John Hansen.

 Što se tiče pet najjačih europskih liga, to je posljednji puta ostvario Paris Saint-Germain u sezoni 2018-19 i njihov napadački trojac Neymar, Edinson Cavani, Kylian Mbappe. 

Trenera Atalante Gian Piera Gasperinija su pak iznervirale sudačke odluke koje su Juventusu omogućile da iz dva penala dođe do remija 2-2 u subotnjem derbiju 32. kola Serie A. 

- U drugim zemljama to nije penal. Ovakvu sudačku interpretaciju pravila kad je u pitanju igranja rukom u kaznenom prostoru možete vidjeti samo u Italiji, i to je ludilo - izjavio je Gasperini za talijanske medije.   

Oba penala su sporna, a dosuđena su nakon što su igrači Atalante pogođeni u ruku unutar 16-erca. Također, u oba slučaja nije bilo nikakve namjere da se igra rukom. Atalanta je nadigrala Juve i dvaput je vodila preko Zapate (16) i Malinovskog (80), ali je Ronaldo s dva gola (55, 90) iz penala spriječio poraz.  

Prvi kazneni udarac dosuđen je nakon što je Dybala iz blizine napucao u ruku De Roona na rubu 16-erca, a drugi pred sam kraj susreta kada je Murielu lopta okrznula ruku u trenutku kad ju je Higuain pokušao dodati Douglasu Costi, koji je bio izvan kaznenog prostora. 

 - Igrači su uspjeli ostvariti sve što smo se dogovorili i sretan zbog odlične partije koju su pružili. No, nikako ne mogu biti zadovoljan rezultatom, vodili smo do zadnje minute i zaslužili smo pobjedu - kazao je trener Atalante

 Atalanta je treća sa 67 bodova, ima bod manje od Lazija i devet od vodećeg Juventusa. Ove sezone nogometaši Atalante već su zabili 87 pogodaka u Seriji A, odnosno 20 više od vodećeg Juventusa, a do kraja je preostalo još šest kola. I prošle sezone su bili treći u domaćem prvenstvu, ali također sa najviše postignutih golova (77). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom