Obavijesti

Sport

Komentari 4

Atraktivne Brazilke poručuju iz Omiša: Igra za nas nije gotova

Atraktivne Brazilke poručuju iz Omiša: Igra za nas nije gotova
12

Neslužbeno prvenstvo svijeta za rukometne veterane ove će se godine održati u terminu 9. - 12. rujna u omiškom sportskom centru Ribnjak, i to u pet kategorija, 30+ i 40+ u ženskoj te 35+, 42+ i 50+ u muškoj.

VIDEO

'Game is not over', odnosno u prijevodu 'Utakmica nije gotova'. Slogan je četvrtog po redu 'Svjetskog kupa rukometnih veterana', koji će ove godine u Omišu okupiti 800 veteranki i veterana iz 15 zemalja. Bilo bi ih zasigurno i puno više, pa i dvostruko, da ih pandemija korona virusa nije prorijedila. Iako su bili prijavljeni, nisu mogli doputovati natjecatelji s Havaja, iz Indije, Kostarike, Turske, Mađarske, Španjolske, Italije, Saudijske Arabije..., no čak ni komplicirana procedura nije mogla zaustaviti sve, pogotovo ne natjecateljice iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ili Brazila, koje su stigle među prvima.

- Namjeravale smo doći i prošle godine ali je sve otkazano zbog pandemije. Zato smo sada dvostruko spremnije, u kontinuitetu smo trenirale i pripremale se za nastup u Omišu. Svi smo se cijepili, imamo negativne PCR testove, a u hotelu ćemo odraditi i tjedan dana propisane karantene – kaže nam atraktivna Leninha Santos, koja je sa 70 svojih suigračica doputovala u Omiš nakon cjelodnevnog putovanja iz dalekog Brazila.

Nešto manje trajao je put djevojaka iz Dubaija koje su sudjelovale i na prošlom izdanju 'Svjetskog kupa', kada su one i ekipa iz Hondurasa zaslužile posebne nagrade.

- Često putujemo po svijetu na veteranske turnire, ali nigdje nismo bili tako dočekani i nigdje se nije igrao tako kvalitetan rukomet, zbog toga smo se i vratile u Omiš - kazala kapetanica ekipe Dubaija Lenka Minarikova.

Za svako izdanje turnira posebno se spremaju ukrajinski rukometaši, stiže ih oko 150, a sve predvodi nenadmašni Tornado.  

- Baš kao što kaže slogan turnira 'Game is not over', igra za nas nije gotova. Pobijedili smo na tri prethodna turnira, namjeravamo slaviti i četvrti put za redom – kazao je član Tornada i najbolji strijelac prošlog izdanja turnira u muškoj kategoriji 42+ Olexandr Tybulevych.

Svjetski kup rukometnih veterana

Zanimljivo, neki od ukrajinskih rukometaša toliko su oduševljeni turnirom i Omišom da su u okolici kupili nekretnine i sada svake godine ljetuju kod nas.

Neslužbeno prvenstvo svijeta za rukometne veterane ove će se godine održati u terminu 9. - 12. rujna u omiškom sportskom centru Ribnjak, i to u pet kategorija, 30+ i 40+ u ženskoj te 35+, 42+ i 50+ u muškoj. Prijavljeno je 30 timova, ukupno će se podijeliti 300 ručno izrađenih medalja najboljima koji su stigli u Omiš igrati rukomet, ali i upoznati ljepote Hrvatske te uživati u druženju i dobrom provodu. Garantira ga nekadašnji pobjednik Dore pjevač Igor Cukrov, koji će zabavljati sudionike tijekom ceremonije otvaranja, kao i na prigodnom koncertu u službenom hotelu u kome je većina natjecatelja smještena.  

Svjetski kup rukometnih veterana

Potrudili smo se ispraviti pogreške iz prethodnih izdanja i napraviti sve da natjecatelji i ove godine iz Omiša odu zadovoljni. Nadamo se da će se i na četvrtom izdanju igrati dobar rukomet te da će se svi dobro zabaviti, što je glavni razlog zbog kojeg većina sudionika i dolazi u Omiš. Zabava i druženje, opuštanje od problema koji nas globalno svih muče. Ali i da vide stare prijatelje i nekadašnje suparnike.

Sve utakmice bit će u prijenosu uživo, odmah nakon utakmica najbolji će davati i izjave koje će se pratiti u cijelom svijetu – kaže organizator turnira Mario Čaljkušić, koji nam je otkrio i da bi već na ovom izdanju turnir premašio brojku od 2.500 igračica i igrača da se nije umiješala pandemija.

Svjetski kup rukometnih veterana

U zadnji čas dolazak nam je otkazalo gotovo polovina natjecatelja zbog kompliciranih epidemioloških mjera u njihovim zemljama. Ovi koji su stigli uglavnom su svi ili preboljeli koronu, ili su procijepljeni s dvije doze, a mi smo s naše strane poduzeli sve mjere predostrožnosti. U hotel ne može ući nitko tko nema 'covid putovnicu', stoga i ne očekujemo probleme tijekom turnira.

Svjetski kup rukometnih veterana

Organizaciji smo pristupili s jako puno pažnje jer želimo da turnir raste iz godine u godinu i da uđe u službeni kalendar EHF-a, a jednoga dana, zašto ne, postane i službeno prvenstvo svijeta za rukometne veteranke i veterane. A kolika je važnost ovog natjecanja možda i najbolje svjedoči kako su sudionike iz Brazila ispratile TV ekipe, kao da idu na Svjetsko prvenstvo, a ne veteranski turnir. S njima su stigli ne samo treneri, nego i liječnici, fizioterapeuti... Mnogi Ukrajinci bi mogli bez problema i danas igrati natjecateljski rukomet, oni redovito treniraju, to su "zvijeri", dvometraši od 120 kilograma mišića – otkriva nam Čaljkušić.

Turnir podržavaju brojni poznati rukometaši i rukometašice, među kojima i ambasador turnira Patrik Ćavar.
Oduševljen sam organizacijom i atmosferom na proteklim izdanjima turnira, a još i više impresivnim brojkama sudionika. Znam da su organizatori pred sebe postavili ambiciozne ciljeve i da daju sve od sebe da turnir raste iz godine u godinu, i zbog toga im i pomažem. Na teren više ne mogu zbog koljena i kukova, ali za sve ostalo sam im na raspolaganju, ovako kvalitetne i uspješne projekte trebamo svi podržavati – kazao je Ćavar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...