Obavijesti

Sport

Komentari 14

Australci se predomislili, Novak Đoković smije igrati na turniru

Australci se predomislili, Novak Đoković smije igrati na turniru

Ministar useljeništva Andrew Giles poništio je trogodišnju zabranu ulaska u zemlju za osvajača 21 Grand Slama i namjerava mu odobriti vizu

VIDEO

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Novak Đoković (35) imat će pravo nastupa na Australian Openu u siječnju, piše ABC News iz Sydneya.

Nakon što su mu ukinuli vizu i deportirali ga iz zemlje u višednevnoj sagi u Melbourneu, Srbinu su zabranili dolazak na tri godine u zemlju jer se nije cijepio protiv korona virusa. No tu je odluku poništio novi ministar imigracije Andrew Giles i trebao bi dozvoliti izdavanje vize tenisaču.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovdje je boravio Đoković

Pokretanje videa...

Melbourne VIDEO

Obvezno cijepljenje više nije uvjet za ulazak u Australiju, a Đokovićevi odvjetnici mjesecima su pokušavali pronaći način kako da Novak nastupi na turniru koji je osvojio devet puta.

- Ništa još nije službeno, čekamo i komuniciramo s australskom vladom. To je sve što zasad mogu reći - poručio je Đoković u ponedjeljak nakon pobjede nad Stefanosom Tsitsipasom na ATP finalu u Torinu.

ATP Finals Turin

Izvršni direktor Australskog teniskog saveza Craig Tiley nada se da će Đokoviću dopustiti ulazak u zemlju i da se neće ponoviti situacija s početka ove godine.

- Postoji normalan proces podnošenja zahtjeva za vizu kroz koji svi tenisači trenutačno prolaze i svima će dati odgovor u pravi trenutak. Mislim da ne bi trebalo biti povlaštenog tretmana prema bilo kome, ali u potpunosti očekujem da ću imati odgovor za sve dok ne budu trebali rezervirati svoje letove i doći, uključujući Novaka. To u potpunosti ovisi o australskoj vladi. Znam da on želi doći igrati i vratiti se ovom turniru. On voli Australiju, tu je postigao najveći uspjeh, ali tajming ovisi o nekom drugom - rekao je.

On je čovjek koji je Đokoviću priopćio da je dobio medicinsko izuzeće za nastup, no bivši ministar imigracije Alex Hawke odlučio je deportirati ga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu