Obavijesti

Sport

Komentari 32

Australske varalice: Kapetan je priznao, intervenirao i premijer

Australske varalice: Kapetan je priznao, intervenirao  i premijer
1

Australski igrači brusili su lopticu kako bi joj promijenili svojstva. Priznali su da su varali, izbačeni su iz reprezentacije, a ostavku je podnio i izbornik, iako nije znao kakvu glupost planiraju njegovi igrači

VIDEO

Australiju potresa jedan od najvećih skandala u povijesti kriketa, nakon što su igrači uhvaćeni kako na utakmici protiv Južne Afrike u Cape Townu varaju tako što su brusnim papirićem prelazili preko loptice i mijenjali joj svojstva. 

Sakrio papirić u gaće

Nakon trodnevne istrage, kapetan Steve Smith, koji je sve priznao i rasplakao se na 'presici', dobio je izgon iz sporta na godinu dana, kao i njegov dokapetan David Warner, a Cameron Bancroft, koji je žuti brusni papirić sakrio u gaće, nakon što je shvatio da ga snimaju kamere, dobio je devet mjeseci suspenzije.

Svi su priznali da su varanje isplanirali ranije i da je sve bilo dogovoreno. Izbornik Darren Lehmann nije znao ništa o ovome, ali svejedno je odstupio.

 

Žalit ću zbog ovog cijeli život

Južna Afrika je slavila protiv Australije u toj utakmici, Australci bi se možda izvukli bez kazni da nije bilo komentatora na južnoafričkoj televiziji koji je prvi primijetio da australski igrači nešto čudno rade svaki put kad prime lopticu prije bacanja.

Javio je to režiji i rekao im da detaljnije snimaju kadrove u kojima australski igrači prije bacanja drže lopticu. I to je bilo ključno, jer tada su Australci uhvaćeni na djelu.

- Znam da ću zbog ovoga žaliti cijeli život. Užasno mi je žao, ispričavam se svima zbog ovoga što smo napravili. Znam da su navijači i svi koji vole kriket ljuti, kao kapetan preuzimam svu odgovornost na sebe. Pogriješio sam, svi smo pogriješili. Nadam se da će nam ovo biti lekcija i da će nam navijači oprostiti - rekao je uplakani Steve Smith, koji više nikad neće biti kapetan Australije.

 

Lagao sam, uspaničio sam se...

Nakon skandala javio se i premijer Malcolm Turnbull, koji je žestoko kritizirao potez australske reprezentacije. Nakon njegove kritike, australsko ministarstvo sporta zatražilo je hitno razrješenje Stevea Smitha s kapetanske pozicije.

Australski igrači planski su razradili sve, izabrali su čovjeka koji će brusiti lopticu, to je bio Cameron Bancroft, koji je, kad je shvatio da ga kamere snimaju, papirić sakrio u gaće. Potom su mu prišli suci i rekli mu da isprazni džepove.

- Imam samo crnu tkaninu kojom brišem naočale - rekao im je.

Povjerovali su mu, ali Australce je kazna stigla nakon utakmice, kad je provedena istraga na temelju video snimke na kojoj se jasno vidi njihov sramotan potez.

- Lagao sam, lagao sam za brusni papir, lagao sam za sve. Uspaničio sam se kad sam vidio da me snimaju kamere. Slomljen sam jer znam koliko sam žestoko radio da bih došao u reprezentaciju i sad sam ostao bez toga. Nikad ovo nisam napravio, žalit ću dok sam živ. Ispričavam se svima - rekao je Cameron Bancroft.

 

Izbornik: Nisam imao pojma

Australija je ostala i bez izbornika, iako čovjek nije znao, kako je pokazala istraga, što će njegovi igrači učiniti, ali je podnio ostavku iz moralnih razloga.

- Razočarali smo jako puno ljudi. Ovo što su moji dečki napravili je velika glupost, ali ne mislim da su loši ljudi. Kažnjeni su i snosit će posljedice. Ja s tim nemam ništa, ali sam odgovoran za njih i najpoštenije je da odem - rekao je izbornik Darren Lehmann.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe