Sport

Komentari 0

Austrijanka do zlata u slalomu, Leona Popović skoro u top 20...

Austrijanka do zlata u slalomu, Leona Popović skoro u top 20...

Liensberger, koja je bila najbrža i nakon prve vožnje, do zlata je doskijala s vremenom 1:39.50, srebro je pripalo Slovakinji Petri Vlhovoj čije je vrijeme bilo sekundu sporije, a bronca Mikaeli Shiffrin...

Austrijanka Katharina Liensberger osvojila je u subotu zlatnu medalju u slalomu kojeg su skijašice vozile na svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo, dok je hrvatska predstavnica Leona Popović zauzela 21. mjesto. 

Liensberger, koja je bila najbrža i nakon prve vožnje, do zlata je doskijala s vremenom 1:39.50, srebro je pripalo Slovakinji Petri Vlhovoj čije je vrijeme bilo sekundu sporije (1:40.50), a bronca Amerikanki Mikaeli Shiffrin koja je za pobjednicom zaostala sekundu i 98 stotinki (1:41.48) i koja danas nije uspjela osvojiti peti uzastopni naslov svjetske prvakinje. 

Zaostatak Popović za Liensberger je iznosio 4,66 sekunde (1:44.16). Druga hrvatska predstavnica u današnjoj utrci Andreja Komšić nije završila prvu vožnju.

Za 23-godišnju Liensberger ovo je treća medalja na ovom svjetskom prvenstvu nakon što je osvojila zlato u paralelnom slalomu i broncu u veleslalomu
 

Najčitaniji članci