Obavijesti

Sport

Komentari 2

Azarenka je zakazala okršaj sa Serenom, Daniil i dalje gazi sve

Azarenka je zakazala okršaj sa Serenom, Daniil i dalje gazi sve
14

Daniil Medvedev lani je na US Openu igrao finale, što mu je jedini plasman bolji od osmine finala na Grand Slamova, a sad je nanizao i petu pobjedu bez izgubljenog seta

VIDEO

Ruski tenisač Daniil Medvedev nastavio je put prema svom prvom Grand Slam naslovu u srijedu osiguravši si polufinale US Opena pobjedom protiv sunarodnjaka Andreja Rubljova 7-6(6) 6-3 7-6(5).

Bio je to prvi meč Rusa u četvrtfinalu jednog Grand Slam turnira od onoga između Igora Andrejeva i Nikolaja Davidenka na Roland Garrosu 2007.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako udara Serena

Pokretanje videa...

00:44

Medvedev nije pokazao oklijevanje tijekom nemilosrdne i kontrolirane izvedbe koja ga je poslala među završnu četvorku turnira bez izgubljenog seta.

Treći nositelj Medvedev pokazao je zašto je, nakon što je srpski tenisač Novak Đoković diskvalificiran s turnira jer je lopticom udario linijsku sutkinju, a Rogera Federera i Rafaela Nadala nema, sada među kladioničarima favorit za pobjedu u New Yorku.

Tennis: US OPEN

Nijedan igrač u Open eri nije dosad osvojio muški US Open naslov bez izgubljenog seta. A u borbu za trofej, protiv Medvedeva u polufinalu će Austrijanac Dominic Thiem koji je lakoćom izbacio Australca Alexa de Minaura 6-1, 6-2, 6-4 nakon dva sata i osam minuta.

Poznat je i drugi par polufinala ženskog turnira. Nakon Jennifer Brady i Naomi Osake, koje čine prvi polufinalni par, u borbu za završni meč turnira će i Serena Williams i Viktorija Azarenka.

Williams je u okršaju dviju majki pobijedila povratnicu Cvetanu Pironkovu, Bugarku koja je iznenadila sve u New Yorku i s turnira ranije ispratila Donnu Vekić.

Tennis: US OPEN

Serena je izgubila prvi set 6-4, ali je lagano osvojila druga dva 6-3, 6-2 i nastavila put do 24. Grand Slama, čime bi izjednačila rekord Australke Margaret Court.

Bjeloruskinja Azarenka vratila se u polufinale Grand Slama, gdje je nije bilo od US Opena 2013., gdje je izgubila u finalu. Pobjednica Cincinnatija ima deset pobjeda u nizu na dva njujorška turnira, a posljednja je pala Belgijka Elise Mertens koja nije imala ni milimetar šanse. Viktorija je projorila sa 6-1, 6-0 za 66 minuta.

Tennis: US OPEN

Polufinale, muški:

  • Daniil Medvedev (Rusija, 3) - Dominic Thiem (Austrija, 2)
  • Pablo Carreño Busta (Španjolska, 20) - Alexander Zverev (Njemačka, 5)

Polufinale, žene:

  • Jennifer Brady (SAD, 28) - Naomi Osaka (Japan, 4)
  • Serena Williams (SAD, 3) - Viktorija Azarenka (Bjelorusija)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub