Obavijesti

Sport

Komentari 26

B. Ćorić preokretom došao do polufinala ATP-a u Marakešu

B. Ćorić preokretom došao do polufinala ATP-a u Marakešu
1

Ćorić je do pobjede nad iskusnim, 34-godišnjim francuskim tenisačem mogao doći i daleko lakše da je u prvom setu uspio zadržati prednost ranog breaka (2-1) ili realizirati tri povezane set-lopte u tie-breaku (6-3)

VIDEO

Hrvatski tenisač Borna Ćorić probio se u petak u polufinale ATP turnira u Marakešu pobijedivši Francuza Paula-Henrija Mathieua sa 6-7 (6), 6-3, 6-4 nakon tri sata i šest minuta borbe.

Ćorić je do pobjede nad iskusnim, 34-godišnjim francuskim tenisačem mogao doći i daleko lakše da je u prvom setu uspio zadržati prednost ranog breaka (2-1) ili realizirati tri povezane set-lopte u tie-breaku (6-3). No, Mathieu je nizom od pet poena praktično 'oteo' Ćoriću prednost u meču i došao na set od plasmana u polufinale.

Međutim, 19-godišnji hrvatski tenisač koji je poznat po svom borbenom duhu nije klonuo, već je preokretom došao do vrijedne pobjede u svom prvom meču na turniru u Marakešu, gdje je kao treći nositelj bio slobodan u prvom kolu, a u drugom mu je Talijan Simone Bolelli predao meč bez borbe.

Ćorić je okrenuo meč na svoju stranu nakon što je u trećem gemu drugog seta spasio tri break-lopte. Bile su to posljednje prilike Mathieua za oduzimanje servisa Ćoriću, dok je hrvatski Davis Cup reprezentativac sve češće prijetio na početnom udarcu Francuza. Break za 4-2 u drugom setu bio je dovoljan Borni za osvajanje te dionice dvoboja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz pet propuštenih break-lopti u prvom i još dvije u trećem gemu odlučujućeg seta, Ćorić je konačno prelomio meč na svoju stranu u sedmom gemu, nakon što je primio pomoć fizioterapeuta zbog bolova u donjem dijelu leđa. Taj mu je break bio dovoljan za pobjedu do koje je stigao nakon tri sata i šest minuta, čime su Ćorić i Mathieu nadmašili Mektića i Veselog koji su dan prije igrali tri sata i jednu minutu, a češki tenisač izborio mjesto u polufinalu.

Hrvatski tenisač je na reternu osvojio visokih 40 posto poena, što mu je donijelo mnogobrojne prilike za oduzimanje servisa Francuzu. Ćorić je za plasman u polufinale iskoristio tri od 14 prilika za break te spasio sedam od osam Mathieuovih lopti za oduzimanje servisa.

Najbolji svjetski tenisač među tinejdžerima u subotu će se boriti za svoje drugo finale na ATP turnirima, nakon što je u siječnju ove godine poražen u finalu turnira u Chennaiju od Stana Wawrinke. Suparnik u polufinalu bit će mu bolji iz dvoboja prvog nositelja Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza i Čeha Jirija Veselog.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu