Obavijesti

Sport

Komentari 20

Babić: Bit će bolje u subotu, mi smo David, a Mađarska Golijat

Babić: Bit će  bolje u subotu, mi smo David, a Mađarska Golijat
1

Naša brzina i mladost su nam i prednost i nedostatak, puno smo promašivali, no već protiv Mađarske će biti bolje, uvjerava izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić

VIDEO

Ovo je ipak turnir i naravno da je svaka pobjeda velika. Moramo igrati bolje, no prva utakmica je i pozitivno je da smo pobijedili, rekao je izbornik Željko Babić nakon prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Velike probleme Hrvatska je imala u pripremama, ozljede od prvog dana muče Babića i ova utakmica praktički mu je poslužila kao pripremna za Mađare.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

02:10

- Duvnjaku je danas prva utakmica s nama, Stipe se još nije oporavio, ali nema previše vremena za analize. Sutra je već nova utakmica i nadam se da ćemo biti puno bolji.

Hrvatska je pokušavala igrati brzo, no puno smo griješili, obrana nije djelovala dovoljno čvrsto.

- Naša brzina i mladost su nam i prednost i nedostatak. Puno smo mi zicera promašili, ali čudne su mi bile i odluke sudaca. Možemo popraviti našu igru, a to je dobro. Griješili smo i jer ovo nam je prva zajednička utakmica zbog svih silnih ozljeda.

Nedostajao je pravi šuter, a to bi se već sutra trebalo popraviti.

- Stipe je na rubu da može ili ne može. Liječnici su preporučili da danas ne igra. Nadamo se da će protiv Mađara Mandalinić biti spreman, a onda će to izgledati drugačije. Treba nam, netko mora i pucati. Nadao sam se da ću danas više štedjeti Duvnjaka, no trebala nam je obrana 5-1, a onda sam morao i duvnjaka koristiti.  Mladi su još u grču, no odigrat će oni dobro prvenstvo, vidjet ćete.

U subotu nas čekaju Mađari.

- Jako su čvrsti, dobri, odličan golman... Da ovako kažem, vidjet ćemo hoće li David pobijediti Golijata, oni su jaki, a mi brzi - zaključio je Babić.

Po nama igrač utakmice bio je Lovro Mihić, ušao je u igru u drugom dijelu i probudio ostatak momčadi.

- Debi iz snova? Pa da, ali bilo bi bolje da je igra bila bolja. Možda smo bili malo i nervozni, ali prva je utakmica. Sutra ćemo biti bolji - rekao je Mihić za RTL.

Jakov Gojun je jedan od iskusnijih u ovoj reprezentaciji.

- Teška utakmica, namučili smo se. Igrali su brzo, radili nam probleme. Ali probili smo led. Dva boda su tu.

Luka Stepančić se očito oporavio i spreman je za prvenstvo.

- Loše smo ušli u utakmicu. Radili smo početničke greške, kasnije nam se uvukao grč. Više smo se istrošili nego što smo očekivali - kaže Luka.

Prema IHF-u igrač utakmice bio je Domagoj Duvnjak.

- Nije bilo bajno, ali pobijedili smo. Super smo krenuli, ali radili smo greške nakon toga. Kontrolirali smo utakmicu, ali ipak moramo puno bolje od ovoga - iskren je Dule.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...