Obavijesti

Sport

Komentari 112

Babić: Kopljar je bio odličan, ovo vam je bila njegova taktika

Babić: Kopljar je bio odličan, ovo vam je bila njegova taktika
4

Znali smo što radimo i držali smo se toga. Igrali smo da nas dobije netko drugi, a ne Mikkel, otkrio je Marko Kopljar taktiku koju je prema izbornikovim riječima pripremio upravo kapetan

VIDEO

Kauboji su se napokon probudili. Kao što je izbornik i najavio, momčad se diže iz utakmice u utakmicu, a svoj vrh trebala bi dočekati u utakmicama na ispadanje. Nakon poraza od Katara i mučenja s Argentinom, pobijedili smo Dansku 27-24 i sada s puno više optimizma gledamo prema Francuskoj i Tunisu. No izbornik ima zamjerke, ne na igru, nego na kritike nakon Argentine i Katara.

- Najavili smo da će se forma dizati kroz turnir, ja duboko vjerujem u to. No veliki problem je da ono što ja kao izbornik gradim, mediji sruše. Znači, izvrsna pobjeda protiv Argentine, a novinari napišu 'to je bezveze'. I normalno da se igrači, kad to čitaju, vrate u loše stanje i misle da je to sve loše. Ja znam što njima pričam, znam što je u njihovim glavama, no mediji sve to anuliraju i normalno da momčad gubi samopouzdanje nakon loše izvedbe - priča Željko Babić.

Danska je pala prije svega sjajnom izvedbom u obrani koja je još jednom pokazala da joj najviše odgovara 5-1 s isturenim Duvnjakom. No Babić je izdvojio kapetana koji je ovom prilikom očito imao i novu ulogu taktičara.

- Marko je igrao odlično. Puno mi je pomogao, pola taktike je on napravio. Ovo vam je taktika od Marka bila - otkriva Babić.

Nakon Danske Hrvatsku u subotu (16.30) čeka još teži protivnik, Francuska. Možda i tu Kopljar može pomoći savjetima u taktičkoj pripremi. Ipak je igrao u PSG-u.

- Očekujem isto što sam očekivao i poslije Argentine. Jako se veselim utakmici s Francuzima. Nama će biti teško, ali bit će i njima - optimističan je izbornik.

Taktiku, koju je ostavio on sam, pohvalio je i Marko Kopljar.

- Taktički smo bili zreli cijelu utakmicu. Znali smo što radimo i držali smo se toga. Igrali smo da nas dobije netko drugi, a ne Mikkel Hansen. On je svjetska klasa i mora ga se zaustaviti jer kad on krene, razigra i druge - otkrio je Kopljar kojom je taktikom dobio Dance.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...