Obavijesti

Sport

Komentari 8

Babić: Ozljede? Ne gledam ih kao problem, nego kao izazov

Babić: Ozljede? Ne gledam ih kao problem, nego kao izazov
3

Hrvatska će danas u Koperu u 18 sati odigrati prvu od dvije pripremne utakmice sa Slovenijom. S popisa za Rio otpao je zbog ozljede ramena sjajni Zagrebov igrač Domagoj Pavlović

VIDEO

Hrvatski rukometaši krenuli su u treću fazu priprema za Olimpijske igre. Problema koliko hoćete. Ozljede, najveći neprijatelj svakoga sportaša, od prvoga dana muče izbornika i njegove igrače.

Nakon Marića i vrlo vjerojatno Šebetića, posljednji koji se našao na listi otpalih putnika za Rio je Domagoj Pavlović. Ponajbolji igrač Zagreba i apsolutni hit u Europi protekle sezone, ponovno je ozlijedio rame zbog kojega je propustio i Europsko prvenstvo u Poljskoj. No izbornik se ne žali.

- Povrede su sastavni dio sporta, ali ne želim na njih gledati kao na probleme. Njih gledam kao sportske izazove kojima se moramo prilagoditi, koje promatram i pokušavam riješiti. Otpali su Marić i Pavlović zbog ozljeda, a one muče i Šebetića, Horvata, Mamića i Kozinu. No, vjerujem da svi žele dati sve od sebe i svi će se potruditi da do odlaska u Rio budemo dobro - rekao je optimistično Babić.

Hrvatska će danas odigrati pripremnu utakmicu sa Slovenijom (Koper, 18 sati), a uzvrat protiv Vujovićeve momčadi na rasporedu je za četiri dana u Opatiji.

- Do odlaska u Brazil imamo još dvije pripremne utakmice protiv Slovenije. Bitno je da iz tih utakmica izvučemo ono najbolje, odigramo što smo do sada trenirali. Imamo naše zadatke u igri koje ćemo pokušati dodatno posložiti. Nakon toga ostaje nam samo pripremna utakmica protiv Njemačke u Riju u kojoj ćemo, u dogovoru s njima, odigrati baš ono što nam treba i to će biti pravo zagrijavanje za prve utakmice Olimpijskih igara - kaže Babić.

Olimpijske igre san su svakog sportaša, a hrvatski rukometaši itekako imaju tamo što reći.

- Ne sumnjam ni u sebe ni u igrače jer znam da ćemo dati svoj maksimum u Riju. Svi želimo dati sve od sebe za Hrvatsku. Svjesni smo da je sport nepredvidiv i ne pobjeđuje uvijek najbolja momčad. Za dobar rezultat potrebno je znanje, vještina i volja. Vjerujem da će Hrvatska biti dobra - umjeren je Babić.

A jedan od onih koji muku muče s ozljedom je i dokapetan Zlatko Horvat koji je ozlijedio list.

- Uživamo na priprema, vlada sjajna atmosfera i jedva čekamo da odemo u Rio. Nestrpljivo čekamo prve utakmice kako bi pokazali sve ono što smo radili i vježbali tijekom priprema - zaključio je Horvat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...