Sport

Komentari 232

Nijemci su nam srušili snove: Potpuno smo se ugasili na kraju

Nijemci su nam srušili snove: Potpuno smo se ugasili na kraju

Prvo poluvrijeme s Nijemcima bilo je puno preokreta. Upadali smo u crne rupe, ali maestralni Bogdanović i Hezonja uvijek su nas vraćali u igru. Tako i u drugom, a onda je sve stalo

Hrvatska je u polufinalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Splitu od Njemačke izgubili 86-76.

Prvo poluvrijeme bila je prava klackalica s obje strane, no Bojan Bogdanović i povremeno Mario Hezonja pokazivali su individualnu kvalitetu i majstorski nas izvlačili.

Bojan je trpao baš sve. Nevjerojatno je zakucao preko Voigtmanna, stavljao trice u facu, rugao se u igri leđima, baš je izgledao maestralno. Publika je bila u ekstazi, a u trećoj četvrtini pokazali smo svu raskoš naše igre i počeli se odvajati od Njemačke.

U četvrtu četvrtinu također smo ušli dobro, a onda - potpuno gašenje.

Nijemci su svoje prilike iskorištavali, a naš napad bio je - nepostojeć. Glupi faulovi, pokoji koraci, loša realizacija i odluke i eto. Njemačka je u zadnjoj četvrtini slavila s brutalnih 30-13 i otkrila sve mane naše reprezentacije. Tako lošu četvrtinu u završnici momčad koja želi na Olimpijske igre ne smije si priuštiti.

Bojan Bogdanović oborio je svoj reprezentativni rekord i zabio fantastičnih 38 poena. Mario Hezonja dao je 14. Ipak, pratio ih je - nitko. Kod Nijemaca je Maodo Lo zabio 29 poena.