Sport

Komentari 6

Baby face na klupi, DJ u špici, Europa u vezi i Nigerijac 'Beli'

Baby face na klupi, DJ u špici, Europa u vezi i Nigerijac 'Beli'

SAMO DOMA Prijavili smo Maksimir, ali želimo igrati isključivo u Gorici. Tako će i biti!, rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko. Kapetan kluba stariji je od trenera sedam godina...

Ovo je moj klub od djetinjstva, iz moga grada, a sad smo uspjeli izboriti prvu ligu... Posebne su to emocije, osjećam se zaista prekrasno, javio se jutro poslije Ivan Prelec, trener novog prvoligaša Gorice.

Remijem protiv Šibenika (1-1) Gorica je osigurala naslov prvaka 2. HNL i ulazak u najviši rang. Prošle su 24 godine otkad je Velika Gorica, sedmi grad po veličini u Hrvatskoj, ostala bez prvoligaša.

- Sretni smo i ponosni, malo smo i proslavili, ali znamo da nas čeka naporno ljeto... - kaže predsjednik kluba Nenad Črnko, prvi čovjek Gorice od 2009., kad je krenula ozbiljna priča u velikogoričkom nogometu, koja je stigla do prvog cilja.

Međutim, sad treba riješiti sva tehnička pitanja. Gorica je kao domaći stadion prijavila Maksimir, dobila licenciju na temelju toga, ali Goričani nemaju namjeru domaćini biti u gostima. Barem ne trajno.

- Svi radovi na stadionu trebali bi biti gotovi najkasnije do 1. rujna. Vjerujemo da ćemo kod ždrijeba za sezonu dobiti kuglicu kluba koji gostuje prva dva kola, možda s nekim i zamijeniti domaćinstvo, pa gostovati prva četiri kola... Nakon toga bismo se vratili kući i igrali na svom stadionu. Sve drugo bilo bi besmisleno - ističe Črnko.

Morat će se Gorica, naravno, pojačati i na terenu. Momčad bi trebala ostati na okupu, pa još dodati i četiri-pet pojačanja... Trebalo bi to biti dovoljno jer Nigerijca Belivea Atiemwena - u Gorici ga, naravno, zovu Beli - već prate Dinamo i Hajduk, a tu su i estonski reprezentativac Henrik Ojamaa, Poljak Michal Maslowski, koji je s Legijom igrao u Ligi prvaka, pa Victor Astafei, Rumunj koji zabija, ali i svira. Čovjek je DJ, snima albume...

Dobro došli u 1. HNL!

Najčitaniji članci